• Okategoriserade
  • 0

Säsongens skink- och ostpaj

Säsongens ost- och skinkpaj

Säsongens ost- och skinkpaj

Då jag varit själv med båda barnen har jag inte hunnit förbereda veckans middagar i samma utsträckning som jag annars alltid gör på helgerna. Det jag hann med var att göra ordning morgondagens middag som blir säsongsens skink- och ost paj. Jag har kompletterat den vanliga ost- och skinkpajen med rotfrukter, svarta bönor och fetaost. Ser riktigt gott ut!

Säsongens skink- och ost paj

Pajdeg:
1½ dl siktad dinkel
1 dl dinkel fullkorn
75 g smör
3/4 dl kesella

Blanda de mjölsorterna. Nyp in smöret. Tillsätt kesella och blanda snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut i pajform. Nagga botten och förgrädda skalet 225 grader i ca 10 min.

Fyllning:
250 g skinka
2 palsternackor
2 morötter
10 cm purjolök
1 burk svarta bönor
150 g fetaost
timjan
3 ägg
3 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
1 dl riven ost
salt och peppar

Skiva skinkan fint. Hyvla morötter och palsternacka med potatisskalare. Strimla purjon. Koka morötter och palsternacka i lättsaltat vatten några minuter, häll av i durkslag. Tärna fetaosten. Lägg ner skinkan, morötterna och palsternackan, purjon, svarta bönorna och fetaosten i det förgräddade pajskalet. Lägg på fetaosten. Krydda med timjan. Blanda ägg och gräddmjölk. Salta och peppra. Häll ned den rivna osten. Häll blandningen över pajen, grädda i ca 30 min 225 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *