Ärlig, rak och pang på rödbetan

Ärlig, rak, pang på rödbetan och utnämnd till Årets talare. Jag pratar om ingen mindre än mångsysslaren Paolo Roberto. Han har många strängar på sin lyra. Han är före detta proffsboxare, programledare i TV, skådespelare, träningsprofil, kokboksförfattare, företagare, pastatillverkare, föreläsare och TV-kock. Han har kandiderat till riksdagen för Socialdemokraterna. Han är även aktiv som skådespelare och hans genombrott var huvudrollen i filmen Stockholmsnatt från 1987. Många lyssnar på honom och blir inspirerade. Jag är en av dessa. Tycker han har en enorm karisma och mycket klokt att säga. Han får oss att öppna ögonen och våga ta det där första steget till förändring. Och dessutom peppar han oss att orka fortsätta, trots eventuella motgångar.

Paolos 100 budord.

Paolos 100 budord.

I mitten på augusti kommer Paolo ut med en ny bok, Paolos 100 budord, utgiven av Fitnessfölaget/Bonnier Fakta. Det är varken en träningsbok eller kokbok utan istället en klok bok! Med glimten i ögat har han skrivit ned 100 budord som kan förändra våra liv. Med dessa vill han motivera, inspirera och tvinga oss framåt i livet. Budorden är som sagt skrivna med humor, allvar och kärlek och de ackompanjeras av många fina, inspirerande bilder. Budorden ger oss mycket att fundera på, reflektera över och ta till oss. Förutom budorden finns Paolos ”6 bollar”. Det är en sorts tankefigurer Paolo brukar använda sig av. Dessa bollar måste vi lära oss att jonglera med för att få balans i tillvaron. Riktigt intressant och något jag verkligen kommer att försöka anamma.

Kloka och tänkvärda ord från Paolo.

Kloka och tänkvärda ord från Paolo.

100 budord som ska hjälpa dig nå dina mål.

100 budord som ska hjälpa dig till förändring.

Reflektera och ta till dig.

Reflektera och ta till dig.

Jag vill inte avslöja alla men tänkte bjuda på några av mina favoritbudord. Ni får helt enkelt se till att köpa boken!

#8 Det spelar ingen roll hur långsamt du springer eller hur kort sträckan är. Du varvar ändå den som ligger kvar i sängen och petar navelludd.

#24 Träning ska göra ditt liv bättre, inte vara hela ditt liv.

#67 Det finns en enkel metod för att slippa göra fel och det är att aldrig försöka. Men hur kul är det?

#76 Om du ska med kan du inte stå kvar på perrongen.

#94 Om du bara tränar, lever på ris och tonfisk och aldrig går ut och roar dig kommer du bli en vältränad tråkmåns. Om du bara är ute och festar och lever om kommer du att bli en plufsig och trött festprisse. Hitta balansen och du blir en vältränad festprisse som har vett att ta hand om din träning och ditt liv!

En mycket läsvärd bok full av kloka ord!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *