Söndagsmiddag

Lax, rotmos och grönsaker

Lax, rotmos och grönsaker

Filippa har länge haft önskemål om rotmos så det stod på menyn ikväll. Till rotmoset serverade jag ugnsbakad färsk lax och ärt-, majs- och paprikablandning. Lagom till att middagen var klar kom även Mattias hem. Skönt att ordningen är återställd!

Ugnsbakad lax, ca 6 port

700 g laxfilé
citron
dill
salt och peppar

Lägg laxen med skinnsidan ned i ugnssäker form. Pressa över citron. Lägg på rejält med dill. Salta och peppra. Grädda i 200 grader i ca 20 min.

Rotmos, ca 6 port

400 g kålrot
2 morötter
200 g potatis
smör
½ dl grädde
½ dl mjölk
salt och peppar

Skala rotfrukterna. Dela i små bitar för snabbare kokning. Koka ca 20 min. Mixa med stavmixer. Värm smör, grädde och mjölk. Öka mängden ifall ni vill ha lösare mos. Häll ned i rotfrukterna och mixa till lagom slät mos. Krydda.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *