Söndagsmiddag
Filippa har länge haft önskemål om rotmos så det stod på menyn ikväll. Till rotmoset serverade jag ugnsbakad färsk lax och ärt-, majs- och paprikablandning. Lagom till att middagen var klar kom även Mattias hem. Skönt att ordningen är återställd!
Ugnsbakad lax, ca 6 port
700 g laxfilé
citron
dill
salt och peppar
Lägg laxen med skinnsidan ned i ugnssäker form. Pressa över citron. Lägg på rejält med dill. Salta och peppra. Grädda i 200 grader i ca 20 min.
Rotmos, ca 6 port
400 g kålrot
2 morötter
200 g potatis
smör
½ dl grädde
½ dl mjölk
salt och peppar
Skala rotfrukterna. Dela i små bitar för snabbare kokning. Koka ca 20 min. Mixa med stavmixer. Värm smör, grädde och mjölk. Öka mängden ifall ni vill ha lösare mos. Häll ned i rotfrukterna och mixa till lagom slät mos. Krydda.
Senaste kommentarer