Två riktigt bra filmer

Den 12 juni kommer två filmer från Universal Pictures ut på dvd och blu-ray som jag verkligen vill rekommendera. Dels den verklighetsbaserade och oscarsbelönade Zero dark thirty. Dels komedin Pitch perfect.

Zero dark thirty handlar om jakten på Osama bin Ladin. Jakten följdes av hela världen och höll två amerikanska presidenter sysselsatta i nära ett decennium. I slutändan var det ett litet specialteam från CIA som lyckades spåra honom. Varje detalj i deras uppdrag var höljt i mörker men i filmen avslöjas för första gången de mest avgörande delarna i historien, inklusive den roll som CIA-teamet spelade. Gillar du tv-serien Homeland kommer du älska den här filmen. Jag och Mattias ger den högsta betyg.

Pitch perfect handlar om Beca som går första året på universitetet och har svårt att hitta någon passande studentförening. Hon låter sig motvilligt övertalas att gå med i skolans enda helt kvinnliga a capella-kör. I kören finns både trevliga och otrevliga tjejer vars enda gemensamma nämnare är att det låter bra när de sjunger tillsammans. Efter en mycket välbehövlig uppfräschning av repertoaren tar tjejerna sig an sina manliga rivaler i de årliga skolmästerskapen. Även denna film påminner om en tv-serie, i detta fall tv-serien Glee. Det är humor och drama blandat med mycket sång och musik. Jag som är ett stort Glee-fan ger självklart även denna film högsta betyg.

Nu har jag skaffat dessa filmer på blu-ray och ska avnjuta dom hemma i tv-soffan någon kväll framöver. Jag är en sådan som gärna ser mina favoritfilmer mer än en gång och helst vill ha dom på dvd/blu-ray hemma i filmhyllan.

Ser du gärna om dina favoritfilmer eller räcker det att se den en gång?

 

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *