Fantastiskt god nödmat
Jag är en riktig hamster när det kommer till mat. Jag är förberedd på det mesta. Skafferier, frysen och kylen är för det mesta överfulla. Färdiga (hemgjorda) matlådor och någon (hemgjord) färdiglagad mat finns alltid i frysen. Perfekt när orken eller tiden tryter.
Idag fanns varken tid eller lust att laga middagsmat. Vi skulle åka och storhandla inför Filippas stora släktkalas som äger rum i helgen. Barnens farmor och farfar ska dessutom bo här hela helgen så mat behövde vi. Tur då att vi hade färdig mat i frysen. Idag plockade jag fram en ost- och skinkpaj. Riktigt god var den. Tillsammans med grönsaker och öl blev det en fantastisk middag!
Ost- och skinkpaj
Lättare pajdeg
2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella mager kvarg
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
300 g kassler/skinka skurna i små kuber
3 dl riven, smakrik ost
3 dl lättmjölk
4 ägg
salt och peppar
Tärna kasslern. Riv osten (om du inte köpt färdigriven ost). Blanda ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Blanda ner kassler och ost. Häll i det förgräddade pajskalet. Strö lite malen paprika på toppen av pajen för extra fin färg. Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter. Låt pajen stå till sig. Ät och njut!
Senaste kommentarer