Fantastiskt god nödmat

Jag är en riktig hamster när det kommer till mat. Jag är förberedd på det mesta. Skafferier, frysen och kylen är för det mesta överfulla. Färdiga (hemgjorda) matlådor och någon (hemgjord) färdiglagad mat finns alltid i frysen. Perfekt när orken eller tiden tryter.

Idag fanns varken tid eller lust att laga middagsmat. Vi skulle åka och storhandla inför Filippas stora släktkalas som äger rum i helgen. Barnens farmor och farfar ska dessutom bo här hela helgen så mat behövde vi. Tur då att vi hade färdig mat i frysen. Idag plockade jag fram en ost- och skinkpaj. Riktigt god var den. Tillsammans med grönsaker och öl blev det en fantastisk middag!

Ost- och skinkpaj

Lättare pajdeg

2½ dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl kesella mager kvarg

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform. Nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

300 g kassler/skinka skurna i små kuber
3 dl riven, smakrik ost
3 dl lättmjölk
4 ägg
salt och peppar

Tärna kasslern. Riv osten (om du inte köpt färdigriven ost). Blanda ihop ägg och mjölk, salta och peppra. Blanda ner kassler och ost. Häll i det förgräddade pajskalet. Strö lite malen paprika på toppen av pajen för extra fin färg. Grädda i 200 grader ca 25-30 minuter. Låt pajen stå till sig. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *