Helgen som gick

Oj, vad helgen har gått snabbt. Här kommer en kort rapport över vad vi har sysslat med i vår familj.

Fredagen var lika magisk som alltid. Lite fredagsmys med familjen i form av chips och dricka fick inleda kvällen. Sen fick vi fint främmande av två barndomskompisar till Mattias som var nere i Stockholm pga lite mer tragiska omständigheter (pappan inlagd på sjukhus) och behövde någonstans att sova. Barnen åt middag först och när de somnat sen blev det hämtpizza för oss andra. Som vanligt mer eller mindre beställde vi hem kebabpizza från bästa pizzerian i Jakobsberg. Sen satt vi och drack öl och pratade.

Vid 23-tiden kom jag på att Mattias och jag bestämt oss för att göra lammkorv så jag började mala lammfärs och blanda ihop smeten så det bara skulle vara att stoppa på lördagen. Först vid midnatt blev jag färdig. Lite udda fredagssyssla!!!

Med finfrämmande i huset måste man ju bjuda fint och jag hade redan bestämt mig för att bjuda på årets första julskinka i form av goda skinkstutar på lördagsmorgonen. Jag hade fått hem en färdigkokt julskinka från ICAs egna sortiment och den skulle bara griljeras och in i ugn en kvart. Julskinkan var perfekt! Den bästa färdigkokta julskinkan jag sett och ätit på länge (visst, det var länge sen det var jul men då menar jag senaste jularna). Tunnbröd, smör, perfekt hemgjort äppelmos och olika typer av senap samt grönsaker blev ingredienser i fantastiskt goda stutar.

Under lördagen åkte vi iväg till en vaccinationscentral och köpte Dukoral mot magsjuka inför vår kommande Egyptenresa. Sen blev det matshopping, ponnyridning för barnen och korvstoppning som dagen bjöd på.

På kvällen hade vi Gustafs bästa kompis och hans föräldrar över på middag. Vi bjöd på den sedvanliga päronpizzan till förrätt, kyckling i god sås till huvudrätt och cheesecake till dessert. Cheesecaken var hur god som helst!! Den kommer jag göra fler gånger, det är ett som är säkert. Sen blev det godis och chips till framför allt barnens stora glädje.

Senare på kvällen fick vi återigen finfrämmande. Denna gång Mattias mamma som var nere på en kort visit och skulle vara hos oss över natten och söndagen.

Söndagen inledde jag i duggregnet ute på en löptur på 55 minuter. GPSen var med mig denna gång och jag sprang ca 11.5 km. Kroppen kändes pigg och fräsch efter flera dagars tränings- och löpningsvila.

Vädret vände under dagen och det blev soligt och ganska varmt och skönt. Vi har varit ute i skogen hela familjen och tro det eller ej men jag plockade mina första trattkantareller! Jag kan ingenting om svampar och bör hålla mig borta från svampplockande eftersom det är risk för livet, men jag fick tips av några grannar och dubbelkollade med dom med de fem små trattisar jag hade vågat plocka. Vi får se hur det blir med mitt framtida svampplockande. Man kanske skulle försöka lära sig lite mer?!

Nu blir det lite lugna aktiviteter fram till middagen. Det är skönt att varva ner inför veckan som kommer med alla måsten. Sen är det återigen fullt ös medvetslös som gäller fram till nästa helg.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

3 svar

  1. november 2, 2010

    […] helgens middagsbjudning hade vi digestive-kex och färskost över och efter gårdagens ärtsoppa och pannkaka fanns det […]

  2. november 5, 2010

    […] blev det premiärsmakning på vår hemgjorda lammkorv. Riktigt goda, köttiga och mättande var dom. Några hemgjorda korvbröd fanns det kvar i frysen […]

  3. november 7, 2010

    […] fikade vi det sedvanliga helgfikat, smörgåsar och valfri dricka till det. Idag gick den sista julskinkan åt. Det känns både skönt och lite ledsamt. Den var så himla god! Min dricka blev chai te och […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *