Aktiviteter i Åre

Vad kan man då hitta på i Åre på sommaren? Jo, det finns en hel uppsjö av fantastiska aktiviteter att välja bland. Aktiviteter som passar personer både med och utan barn. Förra året åkte vi bland annat på en cross country-tur på en gammal pilgrimsled en dag och hyrde kajak en dag.

I år testade vi på downhill-cykling. Vi tog en nybörjarkurs med guide från Äventyrsbutiken i Åre under ca 3 timmar på förmiddagen och åkte sedan på egen hand på eftermiddagen.

Min dag började inte bra. Jag hade aldrig suttit på en downhill-cykel (riktig moutainbike) förut och visste verkligen inte hur man hanterade den. Det första som hände var att jag gjorde en REJÄL vurpa. Och då menar jag rejäl. Jag flög över cykeln flera meter ner för berget men skadade mig som tur var inte alls. Vi hade rejält med skydd och det var en sådan tur. Däremot blev jag rejält rädd. Jag ville ge upp på en gång och bara grät. Guiden och Mattias peppade mig och jag tog mig nerför berget. Jag gav det hela ett åk till innan jag tänkte ge upp. Och då lossnade det. Det kändes helt okej. Rädslan fanns där fast den övergick i respekt för lutningen och hastigheten. Jag fortsatte därför att åka. Däremot valde jag att hoppa av att vara med guiden. Jag ville inte sinka Mattias så guiden och han fick åka svårare leder på egen hand och jag åkte samma led om och om igen.

När rädslan övergick i respekt blev det hela riktigt roligt. Jag tog mig ner i en rasande fart och det kändes befriande, farligt, spännande och kul!

Efter en välbehövlig lunchpaus på Max åkte jag och Mattias tillsammans på eftermiddagen. När regnet kom vid 15:30-tiden slutade vi för dagen. Nöjda och belåtna och sugna på att åka nästa år igen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *