Färsfylld paprika

Färsfyllda paprikor

Färsfyllda paprikor

Till middag ikväll blev det färsfyllda paprikor, ett recept från Fitness Magazine maj 2008. Maten hade lite hetta och smakade väldigt gott. Till och med Filippa som alltid plockar ut paprikan ur maten åt allt med god aptit. Sen att maten är nyttig gör inte saken sämre! Passar både till vardags och till fest.

Färsfylld paprika med ris- och bönsallad, 4 port

400 g nötfärs, max 10%
4 stora paprikor, 400 g
120 g gul lök
2 vitlöksklyftor, 8 g
1/2 tsk chilipulver, 2 g
1/2 tsk grovmalen svartpeppar, 2 g
100 g fetaost 3%

Bönröra
1 dl fullkornsris, 55 g
200 g majs
120 g sojabönor
120 g svarta bönor

Koka riset enligt anvisningar på paketet, blanda ihop med bönor och majs och dela upp röran i två skålar. Bryn nötfärsen med den hackade löken och krydda med chilipulver, peppar och pressad vitlök. Ta den ena skålen med bönröra och blanda ner den i köttfärsen. Skölj, skär av att lock, kärna ur paprikan och placera i en ugnsfast form. Smula ner fetaosten i köttfärsröran och fördela den i paprikorna. Lägg paprikalocken bredvid och sätt in i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. Servera med resterande bönsallad.

Näringsvärde per portion:
394 kcal
11 g fett
35 g protein
38 g kolhydrater

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *