Fräsch wok
Just nu är det januarihysteri som gäller. Varenda tidning skriker ut att si och så här går ni ner x antal kilon efter jul och nyår, dieter hit och dit, varenda träningskedja har stora annonser i tidningar och på stan och det är nystart och hej och hå som ska gälla. Jag blir så less…
Men jag blir inte less på mataffärerna som rider på hälsovågen och just nu säljer frukt och grönt till fyndpriser (att de i samma veva säljer smågodis till extrapris känns dock ganska dubbelt… Hur tänkte de där?!). Jag har passat på att ladda kylen med apelsiner, äpplen, physalis, bananer, päron, avokado, paprika i olika färger, gurka, rotfrukter som bland annat lök, morot, blomkål, vitkål, rotselleri och palsternacka. Det är fräscht och gott och fullt med vitaminer och nyttigheter.
En del av grönsakerna kom till användning i kvällens middag som blev en trevlig kycklingwok.
Jag använde färdigmarinerad kycklinglårfilé som jag skar i mindre bitar. Paprika, röd lök, morot och vitkål finstrimlades. Blomkål bröts i mindre buketter och även en del av blomkålsblasten finstrimlades. Grönsakerna kompletterades med några sockerärtor. Jag började med att steka på kycklingen och sedan fick grönsakerna hänga med några minuter på slutet. Jag tycker det är viktigt att grönsakerna har kvar sin kärna och krispighet. De får inte bli för mjuka och sladdriga.
Woken toppades med naturella cashewnötter och serverades med fullkornsris. Mycket god och fräsch middag! Det godaste Mattias ätit på länge – bra betyg 🙂 !!!
Senaste kommentarer