Fint ska det vara
Idag fick jag en låda med nyheter från Pågen. Jag kunde inte hålla mig särskilt länge från att smaka. Det är något visst med produktnyheter, det väcker ett ha- och smakbegär hos mig. Först ut till test blev Pågen Fina, en klassisk limpa bakad på vete, råg och äpple.
Pågen Fina är tyvärr inte nyckelhålsmärkt. Då brödet är bakat på äpple bidrar det till att det blir 7,5% sockerarter i brödet. Tittar man i innehållsförteckningen skulle jag egentligen vilja säga att det är bakat med 2,5% äppelsylt där äppelsylten bland annat innehåller socker. Men hur många andra klassiska limpor är nyckelhålsmärkta?! Brödet har verkligen den klassiska limpsmaken. Brödet är mjukt, saftigt och riktigt gott. Är du sugen på limpa, lägg dina pengar på Pågen Fina! Alla typer av pålägg tror jag passar på denna smörgås. Själv testade jag dels med bara smör, dels med smör, ägg och kaviar. Mums mums!
Barnen har också provsmakat brödet och det blev en femplussare hos dom. Jag kommer ihåg när jag själv var liten. Fick jag välja bröd var det Skogaholmslimpa som gällde. Eller hönökaka. Eller båda!
Senaste kommentarer