Fint ska det vara

Idag fick jag en låda med nyheter från Pågen. Jag kunde inte hålla mig särskilt länge från att smaka. Det är något visst med produktnyheter, det väcker ett ha- och smakbegär hos mig. Först ut till test blev Pågen Fina, en klassisk limpa bakad på vete, råg och äpple.

Pågen Fina är tyvärr inte nyckelhålsmärkt. Då brödet är bakat på äpple bidrar det till att det blir 7,5% sockerarter i brödet. Tittar man i innehållsförteckningen skulle jag egentligen vilja säga att det är bakat med 2,5% äppelsylt där äppelsylten bland annat innehåller socker. Men hur många andra klassiska limpor är nyckelhålsmärkta?! Brödet har verkligen den klassiska limpsmaken. Brödet är mjukt, saftigt och riktigt gott. Är du sugen på limpa, lägg dina pengar på Pågen Fina! Alla typer av pålägg tror jag passar på denna smörgås. Själv testade jag dels med bara smör, dels med smör, ägg och kaviar. Mums mums!

Barnen har också provsmakat brödet och det blev en femplussare hos dom. Jag kommer ihåg när jag själv var liten. Fick jag välja bröd var det Skogaholmslimpa som gällde. Eller hönökaka. Eller båda!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *