Frukostmackor
Häromveckan fick jag som medlem i Pågen brödpanel hem en låda med sommarens nyheter. Jag har redan testat den nya limpan Fina som är en riktig hit här hemma. Idag var det dags för test av det lite mörkare portionsbrödet Pågen Dinkelklämmor. Dinkelklämmorna är ett bröd bakat på fullkorn från dinkel och vete med surdeg.
Jag gjorde en macka med smör och ägg och en med smör och skinka. Brödet var saftigt och mjukt men ändå med visst tuggmotstånd (brödet innehåller krossade dinkelkärnor, linfrö och vetegroddar). Båda påläggen gjorde sig mycket bra till brödets egna smak som var god, smakade både lite syrligt men ändå sött på en och samma gång. Brödet är nyckelhålsmärkt – toppen!!! Har faktiskt inget att klaga på, förutom storleken. Jag tycker att skivorna kunde varit något större. Filippa har också smakat på brödet och hon tyckte det var gott. Hon föredrog dock limpan före detta bröd. Typiskt barn?! Sammanfattningsvis ett mycket bra och gott bröd som garanterat kommer att köpas hem fler gånger!
Senaste kommentarer