Renande röd bakisdricka

Drack du för mycket av det goda igår? Det kan lätt bli så på midsommarafton och vid andra festligheter, speciellt om man firar i stora (och små) sällskap. Eller kanske du känner att det är dags att vara lite extra vänlig mot levern? Då är veckans hälsodrink extra passande. Det är en renande röd bakisdricka eller om man så vill renande röd morgonjuice. Bara färgen gör att man vaknar till och drinken är en smakfull skönhet.

Renande röd bakisdricka

Slow juicer från Philips

Receptet till juicen har jag hämtat från boken Gröna juicer och smoothies av Marlene Gustawson som ni för övrigt kan vinna tillsammans med en slow juicer från Philips, Philips Avance MicroMasticating juicer, en sådan som jag själv använder för att göra mina goda juicer. Marlenes bok är full med inspirerande recept på juice och smoothies och dagens juice blev alltså Renande röd morgonjuice. Jag använde färdigkokta rödbetor som var det jag hade hemma men det går lika bra med råa. Köper du rödbetor i knippe så kasta inte rödbetans blast. Det är en riktig näringsbomb så kom ihåg att ta vara på den och använd den i juicen.

Renande röd bakisdricka

Renande röd bakisdricka

Juicen blev verkligen god! Frisk smak från ingefära och apelsin och god sötma från rödbetor och morötter. Jag fick en härlig kickstart på denna midsommardag och jag hoppas ni får detsamma.

Renande röd morgonjuice, 2 glas

4 medelstora rödbetor, gärna med blast
2 morötter
2 apelsiner
2 cm ingefära

Skölj rödbetor och morötter väl, grovhacka rödbetornas blast. Skal eller skär bort det yttersta skalet på apelsinerna och skala ingefäran. Kör alla ingredienser i en slow juicer. Häll upp i glas och servera.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.