Genväg till flygande jakob

Kvällens middag blev en variant av Flygande Jakob. Det fanns en förpackning Creme Fraiche Paprika/chili i kylen som behövde användas och ett gäng bananer som började bli bruna.

Jag grillade fem stycken kycklingöverlår och benade ut köttet. Detta la jag i en ugnssäker form. Jag hackade en gul lök och fräste denna mjuk, sen ner i formen och blandade med kycklingen. Två bananer skivades och dessa la jag ovanpå kycklingblandningen. Jag toppade allt med creme fraichen. In i ugnen i 20 min, 200 grader. Till maten serverade jag dinkelris, knaperstekt bacon, jordnötter och blandade grönsaker. Mycket gott och förutom att det gick supersnabbt att svänga ihop (ännu snabbare om man köper färdiggrillad kyckling) så var det även en smalare variant av flygande jakob då creme fraiche paprika/chili är en lättvariant.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.