Lofsans Power Bowl på Hawaii poké i Gallerian

Den trendigaste maträtten just nu är garanterat Poké Bowl. För drygt en månad sedan sedan besökte jag Hawaii Poké i Gallerian och blev helt såld. Så fräscht och gott! Har ätit det flera gånger sedan dess och får aldrig nog. Den går att variera på så många sätt. Poké bowls är helt enkelt en mix av fastfood och hälsomat. Den har sitt ursprung från Hawaii. Enkelt förklarat är det en skål fylld med ljummet ris, marinerad rå fisk och fräscha grönsaker som toppas med en krämig, smakrik sås. En sorts kombination av sushi och sallad. Gott och mättande.

Lofsans Power Bowl på Hawaii poké i Gallerian

Lofsans Power Bowl på Hawaii poké i Gallerian

Just nu gör Gallerian och Hawaii Poké ett väldigt roligt samarbete som jag tänkte tipsa om. Mellan 20 februari och 20 mars görs ett gästspel på menyn av ingen mindre än en av Sveriges främsta träningsexperter Lovisa ”Lofsan” Sandström. Detta görs i samband med Gallerians satsning på hälsa och träning inför sportlovet v.9.

Lovisa har komponerat ihop en egen poké bowl med sina favoritingredienser som går under namnet Lofsans Power Bowl. Bowlen speglar Lovisas filosofi på kosthållning och fokus är givetvis på protein för att passa bra ihop med en aktiv livsstil. Tanken är en balans mellan sallad, bra kolhydrater, rejält med protein och såser som smakar mycket. Lofsans Power Bowl innehåller sallad, quinoa, lax marinerad i sesamolja, chili och ingefära, rödbeta, edamamebönor, picklad morot, fetaost, wasabi-aioli och rostade sesamfrön.

En perfekt balans mellan sallad, bra kolhydrater, rejält med protein och såser som smakar mycket

En perfekt balans mellan sallad, bra kolhydrater, rejält med protein och såser som smakar mycket

På lördag 25/2 så kommer Lovisa finnas på plats i Gallerian mellan 12-14. Hon kommer signera sin senaste bok och svara på frågor kring träning och hälsa. Flera butiker i Gallerian kommer helgen till ära ha massor av härliga erbjudanden. De bjuder självklart på Lofsans Power Bowl men även smoothies från Le Croissant och andra roliga överraskningar. En dag i träningen och hälsans tecken helt enkelt!

Själv kan jag inte besöka Gallerian på lördag då vi ska ha kalas för Gustaf men självklart kommer jag inte missa Lofsans Power Bowl. Den låter magiskt god! Tänker ta en lunch på Hawaii Poké imorgon redan.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *