Kickstarta träningsåret

Ett av de vanligaste nyårslöftena är att börja träna. Det säljs massor av gymkort i januari och gymmen är överfulla. Många går ut hårt och tröttnar sedan snabbt. Så ser det ut år efter år…

Det finns också en hel del personer som skulle vilja börja träna men inte hinner eller kan ta sig till något gym eller träningslokal, pga tidsbrist, avstånd eller pengabrist. Då är löpning en utmärkt träningsform. Det är bara att investera i bra skor och bra kläder (behöver inte bli så dyrt) och sedan ge sig ut. Löpträning kan ske i princip var som helst och när som helst.

Förutom löpning är hemmaträning ett utmärkt komplement för de som inte kan, hinner eller har råd att ta sig till något gym. Det finns billiga, och dyra, träningsredskap man kan investera i och som funkar utmärkt. I vårt hemmagym har vi till exempel roddmaskin, TRX-utrustning, skivstång, hantlar, kettlebells, sandsäckar, gummiband, hopprep, matta, pilatesboll, boxsäck, ringar i taket, magtränare, etc etc.

Vi har också en hel del träningsdvd-er, bland annat Max förbränning med Leila Söderholm, tre olika med Caroline Nilsson, två olika med Blossom, en med Paolo Roberto, en med Annika Sjöö & Michael Hansson, en kettlebells-dvd och en från iForm.

Idag fick jag hem en helt ny träningsdvd som släpps 9 januari från distributören Scanbox entertainment. Den heter Ballet Workout. Medverkande är Joey Bull, en fyrfaldig mästare i Fitness Champion i Storbritannien. Ballet Workout plockar ut godbitarna från den klassiska dansen och presenterar dem på ett nytt och roligt sätt i ett träningspass som syftar till att ge bestående resultat. Träningsprogrammet som är på 60 minuter ska ge slankare muskler, fast stjärt, välformade ben och platt mage. Det låter lovande och Ballet Workout kommer att testas och recenseras inom kort.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. dianasdrömmar skriver:

    Har börjat med mina pw nu på mornarna så skönt kram Diana

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *