Nästa stora trend – Caneleér

BREAKING NEWS!!!

Kom ihåg vart ni läste det först(?)!! Nu ska jag avslöja nästa stora bakverkstrend.

Vi har redan storheter som cupcakes och macroner men nu kommer de franska bakverken Caneléer till Stockholm och Sveriges restaurang och kaffevärld. Caneléer är små bakverk med en seg krispig yta och mjuk kärna med olika smaker. De avnjuts ungefär på samma sätt som en chokladbit. Passar perfekt till en kopp kaffe, te, ett glass champagne (varför inte ett glas från nya favoriten Hatt et Söner), ett glass vitt vin eller en drink. Caneléerna är förhållandevis nya i Sverige men Kafé Esaias på Drottninggatan i Stockholm (för övrigt rankat som Sveriges 4e bästa café 2013  av White Guide Café) har serverat dom i över ett år.

Jag var på pressfrukosten då dessa bakverk presenterades. I dagarna lanserar nämligen Sophie Maillard sina caneléer tillverkade på traditionellt Bordeaux-vis på restaurang F12 i samarbete med kökschefen Danyel Couet. Sophies caneléer har fått stort erkännande senaste tiden och utnämndes bland annat till ”Årets bakverkstrend 2013” av White Guide Café. I och med samarbetet med F12 tar caneléerna steget in i restaurangvärlden och ger fler människor chansen att uppleva dem. De finns i flera olika smaker, bland annat vanilj,choklad, bourbon & rom, apelsin & grand marnier, lakrits & pastis och lagom till eventet på F12 lanseras även en ny smak som tagits fram tillsammans med Danyel Couet speciellt anpassad för den svenska marknaden, ”kanelkrona”. Ingredienserna består bland annat av kardemumma, kanel, citron och akvavit.

På pressfrukosten som hölls just på restaurang F12 fick vi chansen att njuta av dessa fantastiska skapelser. Vi fick smaka de traditionella caneléerna och kanelkronan. Jag blev helt såld! Som sagt ett krispigt yttre och ett välsmakande inre. Båda sorterna var fantastiskt goda men kanelkronan, som nästan smakade lite kanelbulle, var om möjligt snäppet godare! De är helt perfekta efter en god middag när man inte orkar en större efterrätt utan bara vill ha något litet och sött till kaffet (risken är dock att när man väl tagit en eller två vill man bara har flera – så goda är de). Är man sugen på att köpa Sophies Caneléer finns de att köpa på sophiescanele.se och i diverse pop-up-butiker som kommer dyka upp runt om i Sverige.

Förutom Sophies Caneléer blev vi bjudna på en riktigt god frukost. Det var yoghurt med fantastiska hjortron i botten och F12s egen müsli till detta, pocherat ägg med bacon, ägg och spenat, smörgåsar med parmesanost och lufttorkad skinka, fruktsallad med bland annat mango och apelsin, juice, te eller kaffe. Helt fantastiskt!!

Och som inte allt detta vore nog fick vi en goodiebag med oss hem också. Självklart innehöll den en förpackning av Sophies Caneléer. Toppen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Kim skriver:

    Gud så gott det ser ut! Det måste jag ju prova 🙂

    Infobanden jag vann hos dig kom idag. Tusen tack 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *