Ljuvliga champagnetryfflar
I förra veckan hade jag den stora förmånen att bland de första i Sverige få njuta av Häagen-Dazs senaste glassnyhet Marc de Champagne Truffle. En helt ljuvligt krämig vaniljglass med virvlar av Marc de Champagne och stora tryffelbitar. Den bara måste ni testa när ni hittar den i butik nu i oktober.
På eventet fick vi även smaka delikata champagnetryfflar skapade av Daniel Roos, medlem av svenska kocklandslaget och tidigare chefskonditor på Operakällaren. Helt underbara.
Om du också vill njuta av de fantastiska champagnetryfflarna och är lite pysslig i köket har du ett bra tillfälle nu. Jag har nämligen kommit över receptet på champagnetryfflarna. Häng med ut i köket!
Daniel Roos champagnetryfflar, ca 30 st praliner
100 g vispgrädde
5 g honung
95 g mörk choklad
20 g Hatt et Söner Grand Cuvée Champagne (funkar säkert med vilken skumpa/mousserande som helst)
Färdiga chokladskal (finns att köpa i chokladbutiker eller välsorterade livsmedelsbutiker)
Börja med att hacka den mörka chokladen i småbitar. Koka grädden tillsammans med honungen och häll den över chokladen. Tillsätt champagnen och mixa slätt med en stavmixer. Fyll upp tryffelsmeten i redan färdiga chokladskal. Ät och njut!
Senaste kommentarer