Ljuvliga champagnetryfflar

I förra veckan hade jag den stora förmånen att bland de första i Sverige få njuta av Häagen-Dazs senaste glassnyhet Marc de Champagne Truffle. En helt ljuvligt krämig vaniljglass med virvlar av Marc de Champagne och stora tryffelbitar. Den bara måste ni testa när ni hittar den i butik nu i oktober.

På eventet fick vi även smaka delikata champagnetryfflar skapade av Daniel Roos, medlem av svenska kocklandslaget och tidigare chefskonditor på Operakällaren. Helt underbara.

Om du också vill njuta av de fantastiska champagnetryfflarna och är lite pysslig i köket har du ett bra tillfälle nu. Jag har nämligen kommit över receptet på champagnetryfflarna. Häng med ut i köket!

Daniel Roos champagnetryfflar, ca 30 st praliner

100 g vispgrädde
5 g honung
95 g mörk choklad
20 g Hatt et Söner Grand Cuvée Champagne (funkar säkert med vilken skumpa/mousserande som helst)
Färdiga chokladskal (finns att köpa i chokladbutiker eller välsorterade livsmedelsbutiker)

Börja med att hacka den mörka chokladen i småbitar. Koka grädden tillsammans med honungen och häll den över chokladen. Tillsätt champagnen och mixa slätt med en stavmixer. Fyll upp tryffelsmeten i redan färdiga chokladskal. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *