Finmiddagen i bilder

Gårdagens inhandlade hos slaktarn resulterade i en helt fantastisk middag.

Förrättens Pata negra kom från en helt ny bit och var grymt (nöff nöff) god, gruyereosten så god och smakrik och harmoniserade perfekt till både skinkan och marmeladen.

Striploinköttet tillagades på grillen med enbart salt och peppar som krydda. Köttet var så mört och hade en helt fantastisk smak. Ja, man blir faktiskt lyrisk av ett perfekt tillagat och smakrikt kött. Tryffelbearnaisen var riktigt fin. Den hade en tydlig tryffelsmak men även en god dragonsmak. Rekommenderas. Jag hade också grillsås till min mat. Jag älskar grillsås. Någon sa till mig en gång att grillsås är dagens vuxenketchup. Stämmer för mig – jag har gärna grillsås till och på det mesta!

Efterrätten blev rester efter en middag vi hade med fina vänner på fredagen på vi delade upp förrätt, huvudrätt och efterrätt. Det var en hemgjord Tiramisu. Jag låter som en papegoja, men den här tiramisun var bland det godaste jag någonsin ätit. Måste fråga efter receptet. Jag kunde helt enkelt inte sluta äta den. Helt delikat. Den kommer jag bjuda på nästa gång vi får gäster!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *