Lyssna på kroppen

Det skrivs mycket på olika träningsbloggar om huruvida man ska träna när man är sjuk eller inte. Helt klart är att man inte ska träna om man har ont i halsen eller feber. Känner man sig lite ”lagom” sjuk i övrigt kan man träna men man ska lyssna på sin kropp och anpassa träningen efter hur man mår. Lättare träning är ofta helt okej.

Jag har gått runt med slemhosta nu i lite drygt en vecka.  I övrigt har jag varit pigg som en nötkärna. Jag har därför tränat på som vanligt under denna tid. Igår, helt plötsligt och utan förvarning, började näsan rinna och jag började känna mig hängig. Idag sitter jag här med förkylning och feber. Jag har visserligen varit på jobbet men träningen ställde jag in. Mattias har drabbats av samma sak. Vi får se om det blir jobb eller säng imorgon. Träningen ligger på is tills febern har släppt och vi känner oss pigga.

Här har vi den troliga förklaringen till att spinningpasset i måndags helt tog knäcken på mig. Det låg en infektion i kroppen och bara väntade på att få bryta ut. Den hindrade mig från att prestera mitt max.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *