Gröna Lunds nyhet Snake

Gröna Lunds nyhet Snake

Gröna Lunds nyhet Snake

På lördag 27 april öppnar Gröna Lund för säsongen. För mig har Gröna Lunds öppning blivit ett av de säkraste vårtecknen. Förra året stod kärlek och konserter fokus. I år står Gröna Lunds nyhet Snake i fokus.

Gröna Lunds tillfälliga område "Nöjesfältet".

Gröna Lunds tillfälliga område ”Nöjesfältet”.

Gröna Lunds egen historiker lärde mig och Gus allt om nöjesfältets olycksfall och dödsfall.

Gröna Lunds egen historiker lärde mig och Gus allt om nöjesfältets olycksfall och dödsfall.

På "Nöjesfältet" andas personal, skyltar, miljöer, musik, gycklare och spel tiden mellan 1924-1957.

På ”Nöjesfältet” andas personal, skyltar, miljöer, musik, gycklare och spel tiden mellan 1924-1957.

Snake är den mest intensiva åkturen som Gröna Lund någonsin haft. De som vågar sig på en åktur i denna får förbereda sig på snurr, höjd och fart. Man snurrar 40 meter upp i luften sittandes i en gondol längst ut på en pendelarm. Gondolen snurrar fritt kring sin egen axel och beroende på medpassagerarnas olika placering och vikt blir ingen åktur den andra lik. Man färdas i 80 km/h och utsätts för upp till 4,3 G-krafter.

Redo att åka Snake!

Redo att åka Snake!

Vad är ett besök på Grönan utan popcorn och sockervadd?!

Vad är ett besök på Grönan utan popcorn och sockervadd?!

Sol = glass!

Sol = glass!

Tycker man att den här karusellen låter spännande får man passa på. Snake kommer bara att finnas på Gröna Lund säsongen 2019. Gröna Lund genomgår nämligen just nu en av de största ombyggnationerna i modern tid. Man bygger en helt ny berg- och dalbana, nya miljöer, nya spel och nya matupplevelser. Allt beräknas stå klart 2021. Ombyggnationen medför avspärrningar och för att kompensera för detta har Gröna Lund denna säsong byggt upp ett tillfälligt tivoliområde med spel, mat och den nya attraktionen Snake.

5-kamp mellan stor och liten!

5-kamp mellan stor och liten!

Vem kunde ana att jag var så bra på basket?!

Vem kunde ana att jag var så bra på basket?!

High Ten - seger för Gustaf, men var lugna. Jag tog snabbt revansch!

High Ten – seger för Gustaf, men var lugna. Jag tog snabbt revansch!

Wheel of fortune!

Wheel of fortune!

Jag och sonen hade förmånen att få vara en av de första att testa Snake. Vi var väldigt skraja och skakis när vi spändes fast. Cirka 2 minuter senare var vi helt lycksaliga och fulla av endorfiner. Det var verkligen en helt fantastisk och skön upplevelse vi gärna gör om, om och om igen! Attraktionen får fem Sunda av fem möjliga.

Vi filmades med Go Pro-kamera under vår tur med Snake. Här kan ni se hur vi verkligen njöt av åkturen! https://www.youtube.com/watch?v=-hElye0bF2M

Stort tack och stor eloge till personalen på Gröna Lund som verkligen fick oss besökare att stortrivas. Vi lämnade parken med ett stort, nöjt leende och längtar redan efter nästa besök!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *