Moringa det gröna superpulvret

Moringa det gröna superpulvret

Moringa det gröna superpulvret

Har ni hört talas om moringa det gröna superpulvret? Moringa är en naturlig råvara som kommer från det afrikanska trädet med samma namn. Det man använder är bladen som torkas och mals ner till ett pulver. Moringa har använt i Afrika och Asien sedan antiken och sägs ha väldigt hälsosamma egenskaper. Det är en källa till järn, vitamin A och E, kalcium och magnesium. Det innehåller nio essentiella aminosyror, drygt 30% fibrer och hög andel antioxidanter.

Nu har moringapulvret också kommit till Sverige. En av de som säljer detta är företaget Aduna. Aduna moringapulver finns dels som rent pulver, dels i form av en ekologisk raw frukt- och nötbar.

Ekologisk raw frukt- och nötbar med Moringa.

Ekologisk raw frukt- och nötbar med Moringa.

Den frukt- och nötbar jag har testat är Moringa med mango och cashew. Mycket möjligt att den är ett nyttigt snacks när suget sätter in och har många hälsofördelar men den smakade tyvärr inte alls gott. Jag gillade varken smak eller konsistens.

Ekologiskt moringapulver.

Ekologiskt moringapulver.

Det ekologiska moringapulvret kan tex blandas ner i en smoothie, strös över morgonyoghurten eller tillsättas i hemgjorda raw food-bollar för att nämna några användningsområden. Pulvret har en gräsaktig doft och en spenatliknande smak. Påminner typ om vetegräs. Själva lukten och smaken är inte direkt en höjdare men när man blandar med andra ingredienser blir det inte lika skarpt. Perfekt att använda för att boosta sin frukost eller mellanmål. Tummen upp från mig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.