Recension av färdigmat från Jägaren & Kocken

Tudelad uppdelning av lådan

Recension av färdigmat från Jägaren & Kocken

Kommer ni ihåg att jag för någon månad sedan berättade om de färdiglagade maträtterna i portionsförpackning från Jägaren & Kocken? Klimatsmart och med rena naturliga råvaror gjord på vilt från svensk natur i moderna smaker. Jag har fått väldigt många sökningar på Jägaren & Kocken samt en hel del frågor vad jag tycker om rätterna. Därför kommer här min recension av färdigmat från Jägaren & Kocken.

Rätterna kommer i portionsförpackningar där man delat upp gryt- och köttdelen för respektive rätt. På så sätt kan de som vill enkelt välja bort kolhydraterna och äta rätten med till exempel sallad till. Välja bort kolhydraterna skulle jag aldrig göra. Däremot är det skönt att slippa ha all mat ihop-geggad som annars blir fallet i färdiga rätter. Lagom storlek på portionerna om man är matglad som jag. MEN… Inte en grönsak så långt ögat når… Visst, det ger valuta för pengarna men grönsaker måste köpas till om man inte bara vill äta kött och ris/pasta/potatis. Inte helt lyckat om man är lat av naturen som jag och gärna vill ha allt i ett.

Priset per portion är 79 kronor. I dyraste laget för en färdigrätt. Å andra sidan får du bra och ren mat för pengarna.

Smart att maten piper när den är klar under uppvärmningen. Ger perfekt temperatur och genomvarm mat. Plasten var dock nästan omöjlig att få bort. Inbrottssäker. Fick tillslut skära upp plasten på båda.

Dovhjort Panang curry

Dovhjort Panang curry

Första testet ut blev Dovhjort Panang curry. Massa god köttgryta med klassisk asiatisk kryddning. Lagom starkt. Kul cross-over med svenskt viltkött och asiatisk sås. Okej, i denna sås finns några grönsaker. Dock försvinnande få. Bra ris med perfekt kärna. Riset och grytan ihop var en hit.

IMG_0139Den andra rätten jag hade var Wild Mac ‘n’ cheese. Det första jag reagerade på var att det var en försvinnande liten mängd köttfärssås-ish och en stooor hög pasta. Om man nu hade velat välja bort kolhydraterna hade man verkligen inte blivit mätt på långa vägar. Men köper man en Mac ’n’ cheese-rätt borde det vara pastan man är ute efter. Köttfärssåsen ska bara duttas på pastan enligt bilden. Fin och god köttsås också gjord på hjort. Mild kryddning. Pastan då? Jag har aldrig ätet Mac ’n’ cheese förut men efter att ha ätit denna rätt är jag såld! Pastan var verkligen sååå god. När jag la upp maten på tallriken trodde jag verkligen inte att varenda pastabit skulle gå åt men fel hade jag. Krämigt, smakrikt, beroendeframkallande!

Båda rätterna får sammanfattningsvis tummen upp från mig!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *