När valen inte känns så svåra

image
imageLivet är fullt av val, från små till stora. Var ska jag bo, vad vill jag bli, vad vill jag göra, med vem vill jag leva, vad vill jag ha till frukost, vad ska jag köpa i julklapp, vilka PPM-fonder ska jag ha, ska jag pensionsspara, när ska jag lägga mig, vilket bröd ska jag köpa, etc etc. Det är inte lätt, man vill välja rätt för sig själv och andra och jag får huvudvärk bara jag tänker på det. När man är borta på semester känns allt så mycket lättare. Livet känns så enkelt.

Här består dagarna av lättare val. Ska vi vara på stranden eller poolerna, vilket poolområde ska vi ligga vid, vilken solskyddsfaktor ska jag använda idag, vilken vattenrutschkana ska vi åka nu, vilken bok ska jag läsa, etc.

Visst, måltiderna i buffetrestaurangen är ett överdåd av sällan skådat slag. Massor att välja på. En av de fräschaste, mest varierande och bästa jag varit på. Gäller både frukost, lunch och middag. Det finns allt. Till och med en hälsohörna med extra nyttig mat. Bbq varje middag utomhus. Buffén har olika teman/inriktningar och specialiteter varje dag. Två a la carte restauranger, en italiensk och en orientalisk, där man får äta en gång per vecka. Det finns också flera snacks-bars med lättare mat som mackor, korv, hamburgare, falafel, pannkakor, våfflor, popcorn etc och självklart massor av drickabarer med te, kaffe, läsk, juice, slush, vatten och alkohol.

Tröttnar man på poollivets lata dagar finns ett helt okej gym, 25-meters bassäng och andra pooler att simma i, olika anordnade träningspass både i vattnet och på land, beachvolleyboll, fotboll, vattenlekar, etc. Allt är upp till dig själv (valet känns inte så svårt, det är semester men en lugn simtur då och då skadar ingen utan är bara skön avkoppling).

Ja, livet på semester är ett skönt avbrott från alla måsten. Mycket välbehövligt! Allt har dock en ände (utom korven som har två) och snart är jag hemma igen. Har massor av spännande saker som händer på bloggen framöver och det vill ni inte missa. Bloggen har verkligen fått ett uppsving så håll i hatten så åker vi!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *