Nationaldagsmidddag 2015
Idag har vi firat nationaldagen 2015 och haft en underbar familjedag på Vikingastaden Birka. Mer om dagen på Birka kommer i ett senare inlägg. Kvällen avslutades med en underbar nationaldagsmiddag!
Som traditionen bjuder började vi kvällen med hemgjorda smörgåstårtebakelser. Jag förberedde dom redan igår kväll. Allt var klart förutom att lägga på sista lagret av resterande ”röra” runt om bakelsen och garneringen. Jag tycker att smörgåstårtan blir så mycket godare och bättre om de inre rörorna får gotta ihop sig över natten. Bakelserna var helt otroligt goda! Dessa måste ni testa att göra!
På kvällen strålade solen och självklart åkte grillen fram till huvudrätten. Jag var igår i Hötorgshallen i Stockholm och handlade riktigt fina entrecôte-skivor i vår favoritköttdisk som vi la på grillen tillsammans med champinjoner och majsbitar. Till köttet, majsen och svampen åt vi rostad svensk färskpotatis, sallad och såser. Alltså hur gott får det bli!!!
Kvällens efterrätt gick inte av för hackor!!! Guuuudagott!!! När jag ändå var i stan igår gick jag in i Gallerian där Dunkin’ Donuts nyligen öppnade. Jag köpte hem ett gäng olika munkar och kvällens efterrätt blev självklart dessa godbitar. En succé som måste upprepas snart igen!
Smörgåstårtebakelse, 3 st
9 skivor formfranska, utan kanter
3 dl creme fraiche eller gräddfil
4 1/2 msk majonäs
100 g rökt skinka
100 g skalade räkor
Garnering: Valfri mängd räkor, skinkrullar, ostrullar, gurka, citron, dill etc.
Blanda creme fraiche och majonäs. Dela i tre lika stora delar. Finhacka skinkan och blanda med 1/3 av creme fraiche-blandningen. Finhacka räkorna och blanda med 1/3 av creme fraiche-blandningen. Bred ett lager skinkröra på tre brödskivor. Lägg på en brödskiva ovanpå och bred ut räkröran. Toppa med de sista brödskivorna och bred resterande creme fraichblandning runt om. Garnera sedan efter tycke, smak och fantasi. Tex räkor, skinka, ostrullar, rom, oliver, gurka, sallad, tomat eller vad du nu tycker om.
Senaste kommentarer