Test av Nespresso Variations Limited Edition

Vi har under många år använt Nespressos kaffemaskin och kapslar för majoriteten av vårt kaffedrickande. Den enda gången vi använder bryggare är om vi är ett större sällskap. Vi är otroligt nöjda både vad gäller smak och enkelhet i användandet. Priset är såklart högre än bryggkaffe men det här är ett perfekt exempel på när jag faktiskt tycker att en produkt är värd ett högre pris. Med kapslar försäkrar man sig om att kaffet alltid är färskt och som nymalet. Ska du använda bryggkaffe rekommenderas att köpa bönor och mala en liten mängd åt gången för att få färskt, välsmakande kaffe. Allt enligt tips från superbaristan Matte Carlsson.

Nespresso Variations
Nespresso
 har en kategori av Espresso som dom kallar för Variations som är smaksatt kaffe. Nu har det släppts ett antal Limited editions med väldigt speciella smaker, alla inspirerade av österrikiska efterrätter:. Nyheterna är Sachertorte, Apfelstrudel och Linzer Torte. Nu ska jag vara ärlig och säga att jag inte är överförtjust i smaksatt kaffe, jag gillar den traditionella kaffesmaken och tar gärna andra smaker på sidan om i form av en chokladbit eller en efterrätt.

Nespresso Variations

Vi börjar med Sachertorte som är en glaserad chokladtårta med ett tunt lager av aprikossylt. Choklad och citrus känner man direkt när man luktar på kaffet, även i smaken slår dom tonerna igenom. Jag gillar chokladtonerna som passar bra i kombination med kaffe, dock på gränsen till att smakerna slår igenom för mycket. Det är ändå kaffe och eventuell smaksättning måste i mitt tycke vara väldigt diskret.

Nespresso Variations
Linzer Torte är en österrikisk bärpaj och det här känner man verkligen både i doft och smak. Doften av körsbär är mycket tydlig och det här slår igenom väldigt starkt i smaken, för starkt. Det blir nästan sötsliskigt och det är inte alls en bra kombination. Tyvärr inget som gick hem hos oss.

Apfelstrudel är en variant av en klassisk äppelkaka, dvs en tunn deg med söt äppelfyllning kryddat med kanel. Den här gör sig faktiskt väldigt bra tillsammans med kaffesmaken, kanske eftersom den är relativt tillbakadragen i både smak och lukt. Man kan ana äpple och kanel men inte så mycket mer. Ska man drick smaksatt kaffe är det precis såhär det ska vara. En klar vinnare av dom här tre!

Även Gustaf och Filippa var med och smakade. De är inga kaffedrickare än, men ska man börja med något kaffe är det kanske smaksatt. Lyckades inte fånga Gus och Flippans ogillande, spontana miner men de var obetalbara, haha!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *