Nytt utökat kostschema

Nu har jag följt mitt kostschema i 3 1/2 vecka och det går och har gått jättebra. Jag går upp i vikt och känner mig enormt mycket piggare och gladare jämfört med innan jag påbörjade denna behandling. Jag ska fortfarande röra på mig så lite som möjligt vilket gör att det är svårt att få utlopp för all energi jag har. Jag får väl försöka lagra och samla på hög!

Målet är att jag ska gå upp ca 1/2 kg i veckan. Det är lagom takt för kroppen. Nu går allt så bra att jag har tagit initiativet till att öka matintaget. Jag är redo att snabba på det hela. Min behandlare och nutrionist tycker det var en bra idé just då allt går toppen för mig. Från i tisdags har vi lagt på mer till frukost, eftermiddagsmellanmålet samt kvällsmålet. Lunchen och middagen vill man inte ändra på då det just motsvarar en normalportion för en kvinna.

Det är enorma mängder mat jag ska hinna få in mig under dagen! Jag är ständigt mätt. Det är mer mat än man normalt äter (i synnerhet när man som jag inte får ha någon aktivitet mer än nödvändigt), men det är som sagt för att jag ska lägga på mig i snabbare takt.

Vi har också lagt in fler alternativ. Förutom de uppskrivna alternativen har jag vissa andra utbytesregler som gäller. En mjuk smörgås kan till exempel bytas ut mot två hårda mackor. Ett mellanmål kan bytas mot en större glass på stan. Är det inte en tillräckligt stor glass måste jag lägga till tex en frukt eller något. Ett kvällsmål kan lika gärna bestå av en större efterrätt. Etc etc. Sen kan även pålägg och liknande bytas ut mot andra pålägg. Det låter mer komplicerat än vad det är, men jag har självklart stenkoll!

Om ca 1 – 1 1/2 v hoppas jag på att få slippa kostschemat och gå över till att äta efter min egen hunger. Jag tycker det är viktigt att jag fortfarande är i behandling när vi går över till detta då vi genom täta viktkontroller kan se att jag fortfarande går upp i vikt eller när jag väl uppnått min målvikt inte går ner i vikt.  Då finns det möjlighet till justeringar. Jag hoppas och tror dock att allt ska gå bra och att jag lyckas!

Så här ser mitt kostschema ut i sin enklaste form just nu (tar inte med några utbytesregler)

8:00 Frukostalt 1: En portion havregrynsgröt med 1 dl mjölk (mellan), 2 msk sylt/äppelmos, två mjuka smörgåsar, vardera med 1 tsk smör, 1 skiva skinka/2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), ett glas vatten, alt 2: 3 dl fil (ej lätt) med 1 1/2 dl flingor, en banan, 2 st knäckemackor vardera med 1 tsk smör, 1 skiva skinka/2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), ett glas vatten

9:45 Mellanmålalt 1: En frukt, 2 digestivekex med 1 skiva ost (=2 hyvlade), ett glas vatten, en kopp te, alt 2: en mjuk smörgås med 1 tsk smör, 1 skiva skinka, 2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), en banan, ett glas vatten, en kopp te, alt 3: en risifrutti och en frukt, ett glas vatten, en kopp te

11:45 Lunch

14:45 Mellanmålalt 1: 2 dl fil/yoghurt med 1 dl müsli, en mjuk smörgås med 1 tsk smör, 1 skiva skinka/2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), en banan, ett glas vatten, en kopp te, alt 2: Två mjuka smörgåsar vardera med 1 tsk smör, 1 skiva skinka/2 tsk leverpastej/1 skiva ost (=2 hyvlade), ett glas (2 1/2 dl) mjölk/proviva/juice
Fika: Kanelbulle/morotskaka/paj med vaniljsås och liknande + en kaffelatte/chailatte /(dryck till beror också på typen av fikabröd och storleken)

18:00 Middag

20:30 Kvällsmålalt 1: En frukt, 2 skorpor med 1 tsk smör, 2 hyvlade ostskivor, ett glas mjölk 2 1/2 dl, en kopp te, alt 2: En frukt, 2 digestivekex med en hyvlad ostskiva på vardera, ett glas (2 1/2 dl) mjölk, en kopp te, alt 3: Två frukter, 1 1/2 dl keso (ej mini) med en näve nötter (12-14 st), ett glas vatten, en kopp te

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *