Klimatsmart vildmarkspanna
Återigen skapade jag en maträtt utifrån rester. Det blev mycket Pulled pork över från härom veckan. Den måste jag givetvis göra något med. På tåget läste jag ett recept i gratistidningen City som är skapat av Middagsfrid innehållande renskav. Maträtten, vildmarkspanna, verkade god och renskaven tänkte jag går nog utmärkt att byta mot Pulled pork-kött. Sagt och gjort. Resultatet blev strålande. Till vildmarkspannan serverade jag ris, grönsaker och svartvinbärsgelé. Mycket gott!!!
Vildmarkspanna, 4 port
2 gula lökar
250 g champinjoner
1 msk smör
480 g renskav
2 lagerblad
1 tsk senap
1 tsk kinesisk soja
1 grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
salt och peppar
Hacka lök och skär champinjoner i fjärdedelar. Fräs champinjonerna på hög värme i en stekpanna i 5 minuter. Tillsätt 1 msk smör och löken. Fräs i 3 minuter till. Lägg sedan i renskav och fräs i ytterligare 8 minuter. Tillsätt lagerblad, senap, soja, 1 1/2 dl vatten, buljong, vispgrädde, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan. Puttra på svag värme i 5 minuter. Servera vildmarkspannan med kokt potatis eller ris samt grönsaker.
Senaste kommentarer