Klimatsmart vildmarkspanna

Återigen skapade jag en maträtt utifrån rester. Det blev mycket Pulled pork över från härom veckan. Den måste jag givetvis göra något med. På tåget läste jag ett recept i gratistidningen City som är skapat av Middagsfrid innehållande renskav. Maträtten, vildmarkspanna, verkade god och renskaven tänkte jag går nog utmärkt att byta mot Pulled pork-kött. Sagt och gjort. Resultatet blev strålande. Till vildmarkspannan serverade jag ris, grönsaker och svartvinbärsgelé. Mycket gott!!!

Vildmarkspanna, 4 port

2 gula lökar
250 g champinjoner
1 msk smör
480 g renskav
2 lagerblad
1 tsk senap
1 tsk kinesisk soja
1 grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
salt och peppar

Hacka lök och skär champinjoner i fjärdedelar. Fräs champinjonerna på hög värme i en stekpanna i 5 minuter. Tillsätt 1 msk smör och löken. Fräs i 3 minuter till. Lägg sedan i renskav och fräs i ytterligare 8 minuter. Tillsätt lagerblad, senap, soja, 1 1/2 dl vatten, buljong, vispgrädde, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan. Puttra på svag värme i 5 minuter. Servera vildmarkspannan med kokt potatis eller ris samt grönsaker.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *