
Goda wraps från Hälsans Kök.
För ett par veckor sedan var jag på ett pressvisning hos Prat PR. Det var en av de bästa pressvisningar jag varit på på senare tid. Fantastiskt bra ordnat, bra utställare och bra mix. Lunchen vi bjöds på var helt vegetarisk och bland det godaste jag någonsin ätit på event i vegetarisk väg! Det var Hälsans Kök som stod bakom lunchen som var två olika wraps som jag båda slukade med glädje! Självklart ska ni här få recepten.

Underbara vegetariska lunchwraps från Hälsans Kök.
Jag kommer garanterat servera dessa hemma hos mig. Jag har redan förberett rörorna till Falafelwrapsen så någon gång i veckan kommer det att bli! Men rörorna passar även bra som goda tillbehör till en grillad kyckling, till en köttbit eller vad man nu föredrar.

Goda röror som ska serveras till Falafelwraps.
Wrap med grillade vegobitar och canellenibönscrème, 4 st
2 paket Hälsans Kök Grillade vegobitar
4 libanesiska tunnbröd
2 st schalottenlök
2 dl äppeljuice
1 st kanelstång
2 röda äpplen
1 dl muscvadosocker
1/2 st röd chili
5 cm färsk ingefära
2 msk ättika
100 g svartkål
olivolja
flingsalt
1 burk canellinibönor
2 msk olivolja
1 granatäpple
Skal och saft av 1 citron
1/2 dl färsk mynta
1 dl matlagningsyoghurt
Salt, peppar
Sätt ugnen på 180 grader. Skär svartkålen i bitar, vänd i olivolja och strö över flingsalt. Bred ut på plåt och baka i ugn tills de är krispiga, ca 5-10 min.
Skala och finhacka schalottenlök. Koka mjuk i äppeljuice och kanelstång. Skär äpplet i bitar och tillsätt i juicen tillsammans med sockret. Koka ihop. Tillsätt finhackad chili, finriven färsk ingefära och smaka av med ättika.
Häll av canellinibönorna och mixa med olivoljan. Smaka av med salt.
Tvätta citron, riv skalet fint, pressa saft och blanda med mynta och yoghurt. Smaka av med salt och peppar.
Värm de grillade vegobitarna enligt instruktion på paketet.
Fyll tunnbröden med alla ingredienser. Toppa med granatäpplekärnor.

Matlagningsyoghurt (fast jag använde keso) med squash och sultanrussin.

Syrad rödlök.

Aubergine- och tahiniröra.
Falafelwrap med rostad aubergine- och tahiniröra, 4 st
2 pkt Hälsans Kök falafel
4 st libanesiska tunnbröd
1 aubergine
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 msk pressad citronjuice
1 tsk tahini
1 röd lök
4 msk rödvinsvinäger
1/2 squash, ca 250 g
1/2 dl sultanrussin
1 dl matlagningsyoghurt
100 g romansallat
50 g solrosskott
Salt och peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Dela auberginen på längden, rosta i ugn ca 30 minuter. Gröp ur köttet, blanda med finhackad vitlök, olivolja, citronjuice, tahini och smaka av med salt och peppar.
Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Blanda med rödvinsvinägern.
Hacka russinen i mindre bitar, skiva squashen tunt, gärna med mandolin. Blanda med matlagningsyoghurten.
Värm falafel enligt anvisning på paketet. Fyll tunnbröden med alla ingredienser och toppa med solrosskott.
Senaste kommentarer