Carbonara – bästa pastarätten?!

En av våra vardagsfavoriter - Carbonara.

En av våra vardagsfavoriter – Carbonara.

Det finns några maträtter man kan äta hur ofta som helst utan att man tröttnar. Lax i ugngrillad kyckling och köttfärsbiffar bara för att nämna några. Carbonara är en annan sådan rätt – så god att man vill slicka tallriken! Omtyckt och älskad av stor som liten. Toppa med riven parmesan, äggula och massor med svartpeppar. Glöm inte lite grönt bredvid!

God krämig pasta som förgyller vilken vardag som helst!

God krämig pasta som förgyller vilken vardag som helst!

Spaghetti Carbonara, 4 port

250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta

Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Fröken M skriver:

    Det kan mycket väl vara så – att det är den BÄSTA alltså !
    För fasen va gott det är, och enkelt !
    I love it ! 🙂

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.