Carbonara – bästa pastarätten?!
Det finns några maträtter man kan äta hur ofta som helst utan att man tröttnar. Lax i ugn, grillad kyckling och köttfärsbiffar bara för att nämna några. Carbonara är en annan sådan rätt – så god att man vill slicka tallriken! Omtyckt och älskad av stor som liten. Toppa med riven parmesan, äggula och massor med svartpeppar. Glöm inte lite grönt bredvid!
Spaghetti Carbonara, 4 port
250 g fläsk, bacon eller skinka
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl parmesanost
3 msk grädde
Salt och peppar
300 g pasta
Koka pastan. Hacka fläsk/bacon/skinka, lök och vitlök. Fräs löken först och fräs sedan på fläsk/bacon/skinka (fläsk och bacon ska vara knaperstekt). Rör ned kött- och lökblandningen i den avrunna färdigkokta pastan. Vispa ihop grädde och hälften av parmesanosten. Häll ned i pastablandningen och rör ordentligt. Krydda efter smak. Servera med parmesanost, äggula och persilja och massor av svartpeppar.
Det kan mycket väl vara så – att det är den BÄSTA alltså !
För fasen va gott det är, och enkelt !
I love it ! 🙂
Kram