Sommarschema och rocka rockring

Just nu är det sommarschema som gäller på de flesta gym. Även på Sats där jag tränar. Det är flera ordinarie pass borttagna från schemat. Nästa vecka blir det ännu färre pass på Sats. Då gäller ett speciellt högsommarschema. Visst, det är färre på gymmet och färre som vill vara inne och träna men för mig som jobbar några veckor till känns det surt. Men det är bara att göra det bästa av situationen. Som tur är har jag både löpningen och cyklingen jag kan ta till om det inte finns något bra pass. Och sen kan jag faktiskt köra på egen hand i gymmet. Det är min surdeg jag måste ta tag i ändå.

Idag var jag på sista Sats Powerstep inför sommaruppehållet. Klassen är åter i augusti och samma instruktör kommer att köra passet i höst. Hon har fantastisk energi och go och det är hon som gör passet bra!

Ikväll har jag lärt mig rocka rockring. Filippa lärde mig. Hon är helt grym på att rocka! Jag är långt ifrån hennes nivå men jag får fortsätta öva. Det är himla jobbigt att rocka faktiskt. Bra bål- och höftträning. Det finns tre plan för ens rörelser: framåt-bakåt, sida-till-sida och rotationsrörelse. Framför allt killar tränar nästan enbart i framåt-bakåt-planet via löpning, cykling, bänkpress etc. Detta gör muskler som kontrollerar rörelser i de andra planen som sneda bukmuskler och höftböjarna underutvecklade och leder till sämre balans. Därför är det kanon att lägga in rotations- och sida-till-sida-övningar i sin träning. Det kommer att förbättra effekten av ens vanliga träning. Rocka rockring är perfekt träning i detta sammanhang. Annat man kan testa är sidostutsar och utfall med rotation.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *