Äventyr för hela familjen i Hammarbybacken

Äventyr för hela familjen i Hammarbybacken
Äventyr för hela familjen i Hammarbybacken
Klätterpark
Klätterpark

Under sommaren gjorde vi en hel del mindre utflykter runt om i Stockholm där vi bor. Jag hade läst om att det finns äventyr för hela familjen i Hammarbybacken och det lät spännande. Självklart tog vi en sväng dit. Det är SkiStar som inför sommarsäsongen gjort Hammarbybacken till en äventyrspark med Mountain coaster, Klätterpark, Mountain tube och senare i höst kommer även Summerski. Det här är såklart inte gratis men som vanligt finns vid Hammarbybacken även fina löparspår, cykelleder, vandringsled till toppen av backen och ett stort utegym. Ja, nu finns verkligen något för alla.

Mountain coaster
Mountain coaster
Höjdskillnad på ca 100 meter
Höjdskillnad på ca 100 meter

Vi, eller Mattias, Filippa och Gustaf – trots att jag är den i familjen som mest gillar att åka karuseller på tex Gröna Lund så erbjöd jag mig att stanna på fast mark och passa Fabbe, testade på Mountain coaster. Man åker med en så kallad Coaster på en räls som är ca 800 meter lång med en höjdskillnad på ca 100 meter. Den har en maxhastighet ca 40 km/h och ett åk i Mountain Coastern tar i snitt 3–4 minuter. Påstigning sker i botten av backen och coastern dras sedan upp till toppen med hjälp av liften.

Mountain tube
Mountain tube

De åkte denna två gånger till och med då de tyckte det var så kul! Själv hade jag gärna velat testa på klätterparken, men det verkar inte vara någon aktivitet som lockar de övriga i familjen.

Utegym
Utegym

Så ett hett tips, är ni i Stockholm rekommenderar jag att spendera några timmar vid Hammarbybacken. Gärna en fin dag så att upplevelsen blir optimal!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *