TÄVLING – Vinn Lego Technic Dragster

Lego Star Wars adventskalender 2016

Lego Star Wars adventskalender 2016

1,5 månad kvar till jul. Smaka på den! Visst är det härligt men ändå stressande? Jag har knappt börjat fundera på vad jag ska köpa till alla i julklapp. Sonen Gustaf är det i alla fall lätt att köpa julklapp till. Lego står alltid högt upp på önskelistan. Lego är något som verkligen står sig från år till år. Att bygga och skapa, både på fri hand och enligt beskrivning är roligt, utmanande och kreativt. Sånt ska uppmuntras tycker jag! För att inte skaparglädjen ska behöva vänta ända till julafton kommer jag som vanligt att köpa en Lego Star Wars Adventskalender till honom. Att få se vad som döljer sig bakom dagens lucka brukar vara höjdpunkten på dagen varje decembermorgon.

Lego Technic Dragster

Lego Technic Dragster

Nu kommer här årets bästa tävling. Jag har fått äran att tävla ut ett av årets julklappstips från Lego. Det är LEGO Technic Dragster (42050) som har ett rekommenderat pris på 699 kr/styck. Två (2) personer vinner detta fantastiska pris. Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att i en kommentar till detta inlägg svara på följande enkla fråga – vilket år lanseradeLEGO Gruppen sitt första ’Technical set’ (svaret går att finna på Lego Technic-sidan). Du ska också motivera varför just du ska vinna Lego Technic Dragster samt berätta om ett Lego-minne du har, ett roligt, dråpligt, tråkigt, tragiskt eller vad det nu kan vara. Dela gärna tävlingen på Facebook eller Instagram. Tävlingen avslutas söndag 27 november kl 20:00. Lycka till!

Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

***Tävling i samarbete med LEGO.***

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

43 svar

 1. Jerker skriver:

  1977 är svaret på frågan 🙂

  Mitt bästa legominne är från när gick i mellanstadiet någon gång på 70-talet. Jag hade en go-cart i lego, som då kändes väldigt avancerad. Skolan hade en utställning där den fick vara med och det var många som imponerades av den… Redan på den tiden så insåg jag att jag inte var händig alls, så i själva verket hade min pappa satt ihop den 🙂

  Och därför vore det kul att vinna: Nu kanske jag kan få vinna och klara av att bygga ihop den själv 🙂

  Här är f ö bilder på den modellen av gocart jag hade: http://www.bricksngears.com/2010/06/review-854-go-kart_24.html

 2. Annika Andersson skriver:

  Svar: 1977

  Jag hoppas på att vinna så jag kan bli bästa fastern i landet med detta som julklapp till syskonbarnen. 🙂

  Bästa minnet är nog när jag som barn fick ta över hela min storebrors stora låda med lego. Då kände jag mig stor och rik. 🙂

 3. Annica L skriver:

  1977

  Sonen har bara en sak på sin önskelista LEGO!

  Mitt bästa Legominne är när sonen och dottern hällde ut verkligen allt deras lego tillsammans på golvet. Sen konstaterade sonen i en härlig kommentar: Jag förstod inte hur jobbigt det skulle bli att plocka upp allt, så då slipper jag.

 4. Andrea skriver:

  Svaret på frågan är 1977. (Men först 1984 fick dom namnet lego technic)

  När man är uppvuxen med bara äldre syskon (speciellt bröder) fanns det mycket fint ihopbyggda lego satser hemma när jag var liten som jag inte fick röra. Klumpig och nyfiken som jag var smet jag en dag in i min bror rum, beundrade länge den fina brandstationen som stod på en hylla lite för högt upp. Men jag ville ju gärna testa att leka liiiiite med den. Så jag drog fram en stol och skulle försiktigt lyfta ned den.. pang så det så låg den i backen… Jag kunde ju bara drömma om att jag nånsin skulle få vara med och leka med dom där sen. ? Som tur var gick det lätt för min bror att bygga ihop den igen.

  Nu som då är jag fachinerad av lego. Hur dessa enkla klossar kan bilda nått så fint. Och nutidens lego minnen skapas tillsammans med syskonbarnen. Så det skulle vara riktigt roligt att få vinna och kunna bygga ihop med dom igen! ?

 5. Jimmie skriver:

  År 1977
  På 80-talet var morsan dagmamma, och jag kommer så väl ihåg alla roliga dagar då vi alla byggde med Lego och tävlade om vilken som kunde bygga högst torn. Om jag inte minns fel så var det uppe på en 197 cm som högst, kan säga att det va en riktig ”höjdare” i livet ?

 6. Jimmie skriver:

  År 1977
  På 80-talet var morsan dagmamma, och jag kommer så väl ihåg alla roliga dagar då vi alla byggde med Lego och tävlade om vilken som kunde bygga högst torn. Om jag inte minns fel så var det uppe på en 197 cm som högst, kan säga att det va en riktig ”höjdare” i livet ?

  Glömde motivering i andra inlägget.
  Motivering: Min 9 åriga som är minst lika tokig i lego, som jag var när jag var 9 år. Vill så gärna vinna denna till honom.

 7. LinizTravel skriver:

  Men wow vilken tävling!!!

  Sonen skulle bli överlycklig – vilken julklapp!

  Svar; 1977

  Mitt bästa lego minne är när jag lekte m lego m min kusin Jonas han hade mkt mer lego än mig och jag tyckte det var då roligt å leka m hans lego m honom!

 8. Anne skriver:

  1977.

  Åh lego är bästa presenten till maken! Barnen med, absolut, men allra mest maken. Som opraktiskt nog fyller år 22 december…

  Mitt bästa legominne är faktiskt från förra julen. Jag fick ett pepparkakshus i lego, som jag byggde ihop vid andra advent ocv det är SÅ fint. Definitivt en ny jultradition för oss!

 9. Malin skriver:

  Rätt svar är 1977

  Mina barn är för små för Lego (min tvååring älskar dock att bygga med Duplo), men detta hade varit en perfekt julklapp till storkusinen Wille som är 6 år och älskar att bygga med Lego – han kan hålla på i timmar!

  När jag var liten drömde jag om att åka till Legoland, för att bygga med Lego tyckte jag var jättekul. Jag minns att en sommar skulle vi åka på semester till Danmark och besöka Legoland och jag var så taggad! MEN så fick jag och syrran vattkoppor och då var det bara för vår familj att stanna hemma. Resan blev inte heller av senare – men jag drömmer fortfarande, så när mina ungar är lagom stora för Legoland så SKA vi åka dit!

 10. Carina Ekelund skriver:

  mitt pinsammaste / roligaste legominne: min son som nu är 16 och när det hände var 4. Satte sig utanför ett affärscentrum när jag var inne i affären . Med händerna fulla med små saker trasiga golfpeggar, små legobitar och mynt lite karameller mm när jag kom ut satt han där och ropa till folk som gick förbi kom och KÖP
  då tog jag honom i armen och fråga vad han gjorde. då började han gråta och säga jag vill
  ha pengar så vi kan åka till Legoland igen.

  blivit perfekt julklapp till småkusinerna som älskar när storkusinerna kommer och hjälper dem med legobygget

 11. Carina Ekelund skriver:

  jag glömde ju skriva svaret 1977 fy tusan hur kunde jag missa det

 12. Sanna skriver:

  Wow, vilken perfekt julklapp detta vore till min lillebror på 10 år. Han älskar att bygga med lego och kan sitta i timmar och bygga ihop olika kreationer. Han skulle verkligen bli så glad, och jag likaså då min ekonomi just nu inte alls är någon vidare, men jag ändå vill kunna överraska åtminstone det små i familjen med något fint under granen.

  Jag har många fina lego minnen eftersom lego är något som alltid funnits med i mitt liv – både som liten och nu som vuxen. Men om jag måste välja ett lego minne så måste jag nog välja när Arbetets museum här i Norrköping hade en utställning med lego för några år sedan. Där på plats fick vi möjlighet att både köpa lego, träffa och krama lego gubbar som var utklädda, se alla fantastiska och imponerande byggen av lego, både modeller och landskap. Förutom det fick vi givetvis själva även tävla och bygga i timmar med alla lego-serier man bara kan drömma om då hela golvet, borden och väggarna var fulla med lego överallt.

  Svar: 1977

  Kram Sanna

 13. Petra Mary-Anne skriver:

  Hej!

  Svar: 1977

  Vår lille Frej är född med gaspedalen i botten,
  och med kärlek till lego i hela kroppen,
  den här skulle han aldrig lämna en meter,
  för han är ju galen i allt vad dragsters heter,
  att parkera i sängen under natten,
  skulle han vilja, den lilla skatten,
  i år blir han enda barnet då vi firar jul,
  så en julklapp som lockar alla stora gubbar till att bygga vore extra kul! 😉

  Ett minne som verkligen satt sig fast är då jag smög in på min storebrors rum och lekte med hans lego, så råkade jag förstöra en robot som han byggt och hur jag än gjorde så blev den bara mindre och mindre lik originalet. Tillslut hörde jag honom komma mot rummet och gömde mig under hans säng. han blev jättearg och jag vgade inte komma fram utan låg helt tyst. Tillslut började jag gråta och då drog han ut mig från sängen och vet ni vad? ..jo, han gav mig en kram och sa att det inte gjorde någonting. Jag som varit rädd och darrat som ett litet asplöv under sängen.

  Jag delar tävlingen på FB alias: Mary-Anne Christensen
  https://www.facebook.com/petra.christensen.9

  Kram
  Petra Mary-Anne

 14. Charlotta Grössing skriver:

  Svar: 1978 Jag minns att jag ville ha lego som barn. Vi var fyra syskon och mamma var ensam så vi hade inte så många leksaker. Min bror hade lite lego som jag lekte med när han inte såg. Nu har jag en son som fullkomligt älskar lego och vi sitter ofta tillsammans och bygger.

 15. Ulrika/Lucas skriver:

  1977
  Lucas 6 år: ” Jag älskar att bygga med lego, och det var länge sedan jag fick något lego”.
  ???????❤???

 16. Ana skriver:

  Svaret är 1977.
  Den här presenten är perfekt för min nästan tioårig dotter som bara älskar teknik. Vi försöker uppmuntra hennes intresse för att de behövs mer kvinnliga ingenjörer. Hoppas att en växer i mitt hem.

 17. Gunilla.M.B skriver:

  Svar: 1977
  Toppenjulklapp till barnbarnen ! Ibland så svårt att hitta på något – men detta vore en briljant julklapp ! LEGO – har alltid bra , intressanta , läraktiga och roliga saker för barn , tonåringar och t.o.m. vuxna – med barnasinnet kvar !

 18. Tommy skriver:

  1977
  Vill vinna åt min son, eftersom jag tror att Technic legot är riktigt bra för barns utveckling samtidigt som det är riktigt roligt.
  Bästa minnet är många, hade skitroligt på ren svenska med legot själv när jag var liten. Men nu när jag är pappa och sonen hade sparat och sparat för att kunna köpa sitt Lego polishus med fängelse och allt. Att se hans lycka, entusiasm och allt runt detta. Det är ett minne för livet. Aldrig sett honom stoltare än den dagen när han gick hem med det paketet från leksaksaffären…

 19. Rikard skriver:

  1977. Jag vill vinna till min son. Han älskar att bygga med Technic legot. Lego är den bästa present man kan ge sina barn då man kan bygga det mesta.

 20. Anna Mårtensson skriver:

  Rätt svar är: 1977
  Jag vill faktiskt vinna denna till min man som fortfarande ÄLSKAR Lego ! 😉 Mitt bästa minne är när min son fick köpa sin lego city polisstation som han själv sparat ihop till, går inte att glömma glädjen och stoltheten i hans ögon <3

 21. Amanda skriver:

  Rätt svar: 1977
  Hade varit den bästa julklappen till sonen! Han hade blivit så glad! Mitt bästa minne är alla timmar man har suttit med min lillebror och hjälpt varandra att bygga ihop saker!

 22. Veronica westerlund skriver:

  Mitt bästa legominne är när sonen på fem kommer med en kopp kaffe han har gjort själv för att överraska mig där jag suttit i timmar och kämpat med en legoborg han köpt.
  -Nu orkar du i mål mamma, var hans kommentar!

 23. Emma skriver:

  1977.
  Jag vill gärna vinna ett Lego-paket till mina barn, som älskar att hjälpa varandra bygga härliga Lego-kreationer!
  Ett Lego-minne jag har är bara några år gammalt. Min dotter fick ett avancerat prinsess-slott i Lego, som min man satt i två timmar och byggde ihop enligt konstens alla regler. Det tog henne bråkdelen av en sekund att he sönder hela skapelsen!

 24. Robert skriver:

  Svar: 1977

  Motiveringen är att både min son och min dotter är galna i Lego! Nu behöver dottern utöka sin samling så att det ska bli rättvist.. Tydligen har min son mer/fler legogrejer just nu enligt en åtta årings logik

  Mitt sämsta Legominne är alla gånger man går runt med släckta lampor och missar att barnen har lekt med lego både här och där. Barfota och lego är en dålig kombination.

 25. christina olsson skriver:

  Hoppas på tur skulle vilja vinna till mitt barnbarn Linuz

 26. Tatiana skriver:

  Svar: 1977
  Motiveringen till varför jag önskar att min son skulle vinna Lego Technic Dragster är att han är en helt fantastisk storebror. För 5 månader sedan fick han en liten syster som föddes med njurproblem så hon har naturligt varit mittpunkten och tagit mycket av vår tid med operationer, sjukhusvistelser m.m. Han har varit så otroligt förstående och hjälpsam och hela tiden tänkt på hennes bästa. Därför vore det underbart att få glädja honom med denna vinst då han dessutom älskar Lego! <3

  Mitt bästa minne är när jag som barn gav bort Lego som jag vuxit ifrån till min kompis lillebror. Hans glädje går inte med ord beskriva! Han hoppade jämnfota och gav mig kram efter kram efter kram den dagen.

 27. Jessica Olofsson skriver:

  Svar: 1977

  Oj så många fina lego minnen att dela med sig av. Jag tror dock att det bästa minnet är när min son önskade sig ett väldigt avancerat lego set av mormor och morfar och de uttryckte att han kanske var för liten. Då sa sonen: min pappa kan. Nu har han blivit äldre och behöver nya lego utmaningar och detta skulle utmana hans förmåga att läsa ritningar och vidare konstruktions kreativitet. Många härliga stunder tillsammans vid byggbordet skulle det bli.

 28. Jennya Johansson skriver:

  Hej!

  Svaret är 1977.

  Jag har glädjen att ha fyra barnbarn mellan 0-6 år trots mina 51 år. Tyvärr bor jag, min son och dotter långt ifrån varandra och kan inte ses så ofta som vi önskar. I jul kommer vi alla att träffas hemma hos sonen som bor i Sälen. Resan för mig upp dit går totalt på nästan 4000 kr så jag måste dra in på julklappsinköpen för jag behöver mat i januari oxå. De två äldsta barnbarnen har jag fått önskelistor från och naturligtvis står det LEGO. Neo önskar sig Technic Dragster och det skulle vara lycka för mig och se hans glädje!

  Mitt barndomsminne av LEGO är inte positivt. Jag är uppvuxen med en vild och jobbig lillebror som är ett år yngre än mig. Han förstörde medvetet allt lego jag byggt.

  Glada hälsningar Jennya

 29. Christina Frisberg skriver:

  🙂 SVAR: 1977 🙂
  Detta roliga lego skulle genast slår in i fint julklappspapper och på lappen skulle det stå God Jul Elliot hoppas du får många roliga byggstunder med detta innehåll! hälsningar Tomten & hans Fru 🙂
  Elliot älskar Lego och kan sitta i timmar och bygga och fantisera och leka med det.
  Hoppas till tusen på ett roligt paket i julklappssäcken 🙂 <3

 30. Mirre Syr skriver:

  Svar: 1977

  Jag och min lilla syster satt på golvet hemma hos vår moster och hade på nåder fått låna vår store kusins Lego. Vi byggde och byggde av hjärtans lust….Tills vi hörde ett avgrundvrål! Det var vår kusin som hade trampat på ett Lego-däck med pigg och jag kommer aldrig att glömma hålet i hans häl!
  Jag vill vinna Legot till vår lille prins som ÄLSKAR att bygga med dessa klossar över allt annat! 🙂

 31. Bianca skriver:

  Svar: 1977

  Jag skulle faktiskt vilja vinna det för att ge till min pappa. Han går alltid och kollar på olika Lego technic paket. Men han får aldrig tummen ur att faktiskt köpa något, vilket är synd!
  Mitt legominne är väl egentligen varje dag jag går ner för trappen här hemma…Mamma samlar nämligen på legogubbar så vi har fulla vitrinskåp med sådana här hemma. Hon har över 500 stycken uppställda.

 32. Heini skriver:

  svaret är 1977

  Jag skulle vilja vinna denna för min sambo då hon älskar legos. Vi har bl a ett hel brandkår hemma… jag har också alltid haft legos när jag var liten och jag byggde alltid stora slotten!

 33. Annika Nilsson skriver:

  Svar: 1977

  Mina vänner flyttar tillbaka till Sverige efter att ha bott i flera år i Afrika där de arbetat med biståndsarbete. Nu kommer de alltså hem till Sverige och får börja om helt från början. De har inget här. Åh vad underbart det skulle vara att få välkomna barnen hem med denna fantastiska present! I Afrika har de inte lekt med lego…..!

  Roligaste lego-minnet är helt klart från Legoland i Danmark där vi var med hela familjen och satte upp pappas keps på en stor legofigur! Sedan fick vi inte ner den! Undrar om den sitter kvar än i dag!

 34. Erika skriver:

  1977 lanserades tekniklego ( som vi säger i vår familj). Det är dax för vår äldsta dotter att överge legofriends så nu ligger en tekniksats högst upp på önskelistan. Med en far som älskar lego så är detta den populäraste leksaken i huset, däremot glömmer jag aldrig första gången jag tvättade allt lego i badkaret, jag höll på i dagar för att få det torrt!!!! Numera tvättar jag lite i taget i ett durkslag i diskhon

 35. Maria skriver:

  Svar: 1977

  När vi leker med LEGO kan vad som helst hända.
  Är denna racerbil en transformer måhända,
  Som plötsligt en blå dinosaurie kan bli?
  Med LEGO vill jag uppmuntra barnens kreativitet och fantasi!

  Ett av mina roligaste minnen från när jag var barn är när jag och mina syskon byggde ett LEGO-hus till vår hamster, som vi trodde att han skulle vilja bo i.

 36. Göran Lind skriver:

  Svar: 1977
  Jag skulle ge Lego Technic dragstern till en flicka i släkten som heter Emmy, det skulle bli en uppskattad julklapp till henne.
  Jag minns när jag och mina kompisar kunde hälla ut en påse Lego på golvet och ligga i timmar och uppfinna nya fordon och rymdskepp med bitarna.

 37. Carola L skriver:

  Svar: 1977
  Jag vill vinna för att det skulle bli en perfekt julklapp till dottern! Ekonomin är inte på topp efter sex månader med vab och sjukskrivning(som försäkringskassan inte godkänner) och julklappar vill jag ju kunna ge ändå!

 38. Lisa skriver:

  Svar: 1977

  Jag vill vinna detta till mina vänner vars yngsta son fötts med nedsättningar som kräver översyn dygnet runt, föräldrarna nekas både vab-ersättning OCH assistansersättning och kämpar dagligen för att hålla sig över ytan. Inte så mycket julefrid för dem, så jag tänkte att de två äldre syskonen, som självklart hamnar i kläm, kunde få detta i julklapp.

  Läs mer här:
  http://www.folkbladet.nu/1737050/eddies-foraldrar-nekas-vab-ersattning?mobil

 39. Fröken M skriver:

  1977 !

  Mitt bästa Lego minne är från i somras. Vi hade vart på Legoland i Florida en hel dag.
  Vi hade åkt ALLA karuseller, ätit glass, tittat på spektakulära lego formationer och haft en helt MAGISK dag i mitt tycke.
  I bilen hem frågade vi Viggo vad som varit bäst med dagen och han svarade – ”Att jag fick köpa en liten traktor i legobutiken….”
  Well, det var väl inte det svaret jag hade räknat med precis, men alla är vi olika 😉
  Jag hade i alla fall VÄLDIGT KUL !!

  Om jag vinner ska Viggo såklart få bilen, men en sak är säker – Jag vill vara med och bygga den !!

 40. Anna Grushög skriver:

  1977 (1984 med det namnet)
  Jag skulle vilja ge det till mitt bonusbarnbarn som ibland har lite svårt att sitta still, LEGO funkar dock på de flesta rastlösa barn tror jag… Funkar på mig fortfarande.
  Mitt bästa legominne från min uppväxt var att vi vår familj fick man inte svära FÖRUTOM om man slog tån i tröskeln eller trampade på en legobit 🙂

 41. Sanna skriver:

  Svar: 1977

  Med fyra barn i den där ”dyra” åldern, och två som dessutom fyller år på samma lön, får man en viss dos av ångest när man läser önskelistorna. Man älskar ju sina barn och vill så gärna uppfylla deras önskningar men ibland går det bara inte ihop ekonomiskt. Denna julen är just en sån där hemsk jul och det gör så ont att veta att man inte kan köpa det de allra mest önskar sig. En av killarna önskar sig Lego Technic mer än nåt annat, en önskan som inte blev uppfylld förra julen heller, så det hade känts så himla kul att kunna ge detta till honom.

  Har egentligen inte så många legominnen, byggde själv inte mycket lego när jag var liten. Brorsan gjorde och det enda jag minns är nog att jag alltid trampade på hans legobitar. Det gjorde så förbaskat ont i fötterna.

  Åh, vad jag håller tummar och tår nu.

 42. 1977. Samma år som jag föddes. Ett riktigt bra år alltså hehe
  För att visa min dotter vilket otroligt bra år det var och vilka bra produkter som uppfanns då vill jag vinna detta så vi kan leka o bygga ihop.

 43. Gunilla Egelstad skriver:

  1977
  Vill vinna till min gudson för han älskar lego och vore så kul – att glädja honom till jul!
  Mitt minne är för 15 år sen när sonen byggde fantastiska legofort.Han ville att vi skulle köpa en Geckoödla som skulle vara draken och leka med honom i sitt Legoland.Vi köpte ödlan Leo som tyvärr inte alls var lika intresserad av Lego…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *