TÄVLING – Vinn reflexer från Popomax

Som jag skrev tidigare går vi mot mörkare och kallare tider och det är dags att vi höst- och vinterrustar oss med varma kläder och reflexer. Se till att föregå med gott exempel och använd reflexer så att du syns ordentligt i trafiken.

Den som bär reflexer syns betydligt bättre och på längre avstånd än den som är utan. Att bära reflex är att ge bilisten en chans att få syn på en. Om man har mörka kläder och går vid vägkanten syns man i bilens halvljus på 20 till 30 meters avstånd. Det är ynkligt jämfört med reflexen som är synlig redan på 125 meters håll. En sträcka som kan vara skillnaden mellan liv och död.

Då jag vill uppmuntra till reflexanvändning kommer här en tävling där tre (3) personer vinner ett kit bestående av två Slapwraps och två Glimmis lilja vardera från företaget Popomax. Det du behöver göra för att ha chans att vinna är att i en kommentar till detta inlägg dels berätta om och när du själv använder reflex, dels ska ni ska kolla på detta youtube-klipp där man ser hur en bilist ser dig med och utan reflex och i kommentaren även svara på om filmen påverkar din vilja att använda reflex eller inte. I kommentaren ska du även motivera varför just du ska vinna de fina reflexerna. En extra vinstchans får du om du gillar Popomaxs facebooksida. Glöm inte att ange ditt Facebook-namn.

Tävlingen pågår till och med onsdag 23 oktober kl 20:00. Glöm inte att ange email-adress så att jag kan komma i kontakt med dig om du vinner. LYCKA TILL!!!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

11 svar

 1. Yvonne skriver:

  Jag anv reflex när det är mörkt, på både mig barnen och hunden.
  När jag hade häst så kallades vi reflexparet ;)Jag hade varseljacka,reflex på båda benen och hjälmen.
  Hästen hade på alla 4 ben,schabraket och tränset..kan inte muddra sig för mycket.
  Som bilförare själv så blir jag arg på människor som knallar ut i vägen i mörkret utan reflex
  En billig livförsäkring 🙂
  Mina 2 döttrar skulle få ett varssit reflex om jag van.
  Har gillat fbsidan

 2. Klart man måste ha reflex. Jag har reflexväst när jag är ute och går och sonen går inte ut utan sin nu när det blir mörkt efter skolan. Jätteskönt att han hämtar den själv, aldrig något bråk om det där.

  Vet själv som bilist hur dåligt man ser folk ibland.

  Är gärna med och har delat här

  http://annasbloggtavlingar.wordpress.com/2013/10/17/reflexer-2310/

 3. Laksana skriver:

  För många vuxna är det självklart,
  att ha reflex varje vinterdag.
  Bilar kommer med en väldans fart,
  det inger lite obehag.
  Ungdomar tycker det är udda,
  inte är reflex något för de hippa.
  Men vi tänker inte på bilar oss kan nudda,
  när de i mörkret inte ser oss skippa.
  Många olyckor kan ske,
  men med reflex undviker vi missöden med succé!

  Jag använder alltså sällan reflex, dels för att det är svårt att hitta en modell som man gillar och dels för att man på något sätt blir nedvärderad om man använder reflexer, vilket är underligt då man tar vara på sitt liv. Jag har sett liknande filmer förut, och varje gång får jag ett begär att införskaffa reflexer. Men som sagt så finns det vissa faktorer som får en att låta bli. Men nu ska det bli ändring! Eftersom det tar ett bra tag att gå till min nya skola så måste jag ha någon form av skydd mot alla läskiga bilister. Och det underlättar även för den bakom ratten, då jag vet hur det känns,

 4. Ylva Byström skriver:

  Härligt att du också slår ett slag för reflexen! Å i dag finns det ju massor av snygga reflexer dessutom.

  Vill självklart vara med och tävla och få chansen att vinna en reflex från Popomax. Har självklart gillat dom på FB och min motivering:

  En reflex är alltid bra att ha och med Popomax reflexer blir det stilfullt och snyggt också. Kan aldrig ha nog mycket reflexer. Hoppas på att bli sed och sprida lite ”stilfullt” ljus när bilarna kommer.

  /Ylva B

  P.S Skickar en blänkare om tävlingen på bloggen också

 5. charlotta hellström skriver:

  Hej!

  Vi som familj är gärna med och tävlar. Visade filmen för mina barn och de ”vaknade” verkligen. När jag var liten anordnade skolan varje höst ett mörker safari där man fick åka bil tillsammans med föräldrarna och samla poäng för allt man såg och sedan fick man reda på allt man inte såg…en bra övning för alla.

  Reflexer behöver man alltid när man bor på landet framför allt. Så ny fina reflexer skulle pigga upp i höstmörkeret. Vi skulle använda dem till skolan, när vi väntar på bussen och lägga en extra i bilen i fall man kör stopp.

  Med vänlig hälsning
  Charlotta Hellström

 6. Jenny Sundqvist skriver:

  Sen jag fick barn i april har min syn på säkerhet förändrats drastiskt och filmen visar mig en stor rädsla.
  Jag vill synas i mörkret utan att känna att jag och min son är i fara. Det är enormt viktigt för mig att både jag, sonen och vagnen syns för bilarna.
  Det är också viktigt för mig att i tid lära min son fördelarna med reflexer, och göra det till en rolig sak.

  Gillar på facebook.

 7. Therese skriver:

  Jag är gärna med och tävlar!

  Jag vill vinna för att jag inte har någon reflex alls, alla mina försvann och gick i sönder förra vintern. Jag använder (när jag har en) reflex när jag är ute och går långpromenad med vovven. Jag tycker att det är jätteviktigt att använda reflex! Videon påverkar mig mer än jag trodde. Nu har jag fått upp ögonen för reflex! Förut har jag bara använt det för hundens skull (han har ju ingen reflexväst/halsband då det gått i sönder och vi inte hittar någon ny!! ) men nu kommer jag börja använda det för min egen också. Detta skulle hjälpa mig mycket! För nu syns varken jag eller vovven när vi går promenad, och om jag vinner reflex nu så syns i alla fall en av oss och det kan göra stor skillnad!

  Jag gillar sidan på Facebook under namnet Liil Babustyle.

  Tack för en fin tävling!

 8. Jeanette skriver:

  Jag använder alltid reflex när det är mörkt. Jag vet själv som bilist hur förfärad jag blir när jag nästan har råkat köra på gångtrafikanter som inte haft reflex – man ser dem verkligen inte!

  Filmen påverkar inte mig då jag redan är medveten om hur farligt det är att vara i trafiken om man inte har reflex.

  Jag skulle gärna vilja vinna då de här reflexerna är väldigt snygga. De skulle komplettera min vinterjackas utseende!

 9. Jennysen skriver:

  Jag använder ALLTID reflexer när jag är ute med hästen, och försöker alltid ha någon reflex i fickan samt en sån slapwrap när jag går till och från stallet.
  Däremot är de ganska gamla, så det vore verkligen super med nya. Jag vet ju att de är färskvara!

  Litegrann påverkar filmen mig då jag inte är bilist själv och sällan ser just hur dåligt man syns utan reflexer! 🙁 Så det fick mig verkligen att tänka till!

 10. ann-sofi skriver:

  jag vill vinna reflexer till mej

 1. oktober 18, 2013

  […] på mitt tidigare inlägg om höstmörker och avsaknad av reflexer vill jag passa på att tipsa om Jessicas tävling om reflexer från Popomax. Klicka in er till Jessicas blogg, gilla Popomax facebooksida, […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *