Tips kring att resa med barn

Jag har några tips på vad man kan tänka på när man reser iväg på långväga resa tillsammans med (mindre) barn till varmare länder.

Ett är att ta med ett rör eller liknande med vätskeersättning. Första morgonen på Koh Chang svimmar helt plötsligt min dotter i frukostmatsalen. Hon bara faller ihop. Jag och min man blev riktigt oroade. Som tur var befann sig två svenska sjuksköterskor som också bodde på hotellet i frukostmatsalen just då. De förstod på en gång var som var på tok och sprang genast till sitt rum och hämtade ett rör med vätskeersättning de hade med sig och gav detta till oss. Efter det såg vi till att barnen drack ordentligt med vatten och inte bara läsk.

Ett annat tips är såklart att försöka hålla barnen i skuggan under de varmaste timmarna. Det löste sig helt naturligt för oss eftersom vi tog lunch då och sedan vilade vi en stund i luftkonditioneringen på rummet.

Kläder med solskyddsfaktor är oustanding! Självklart måste man smörja barnen ändå, men smörjytan begränsas och smörjningen går snabbt och lätt och oftast utan gnäll.

Ett sista tips är att ta med en billig paraplyvagn hemifrån, även om yngsta barnet är 4-5 år. Köp en billig hemma, använd under semestern, ge bort den innan ni åker hem eller kasta på plats (visst, man kan ta hem den också ifall den fortfarande är något att ha). På Koh Chang fanns inte en enda vagn att köpa eller tillgå. Thailändarna använder inte vagnar, de bär sina barn. Min son som
i vanliga fall har energi för 20 pers var trött på kvällarna och ville bara bli buren. Inte så kul för oss… Vi letade desperat efter vagn, men fick som sagt stå vårt kast som inte tagit med en hemifrån.

Avslutningsvis, det är inga problem alls att resa med barn. Allt löser sig. Ha en trevlig semester och njut av varandra!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *