Laga Klart laxen
Som ni vet lagar jag helst all mat från grunden. Jag tycker dock i vårt stressade samhälle att det är okej att ta genvägar i köket när nöden så kräver. Bara genvägen är någorlunda hälsosam och självklart förhöjer middagsupplevelsen. Ibland får man helt enkelt låta bli att läsa innehållsförteckningen eller i alla fall ignorera eventuella tillsatser och e-ämnen.
På pressvisningen Jung Kitchen som jag var på förra veckan fick jag chansen att smaka Rydbergs nya smaker på matlagningssåserna Laga Klart, två matlagningssåser som passar till fisk. Teriyaky och Tomat & Saffran. Med dessa såser kan man göra en smakrik laxmiddag på bara 20 minuter. Båda sorterna var riktigt goda och bra alternativ när man vill piffa till laxen med en god sås men inte har tid eller ork att göra det själv.
Jag fick med mig en påse Teriyaky hem och ikväll blev det Lax Teriyaki till middag. Bara att stoppa en laxfilé eller portionsbitar av lax i en ugnssäker form, hälla på såsen och in i ugnen 200 grader i 15-20 minuter. Själv serverade jag ugnsbakade grönsaker till min lax, men ris och nudlar passar minst lika bra. Riktigt gott och uppskattad middag av hela familjen!
Senaste kommentarer