Underbara dagar på resande fot

Min semester startade i fredags. Samma eftermiddag begav vi oss iväg hela familjen på en liten campingtur till södra delarna av Sverige. Vi gjorde två stopp, Kolmården och Astrid Lindgrens Värld. Det är fjärde året i rad vi gör samma resa. Barnen älskar båda ställena så varför ändra ett vinnande koncept?!

Kolmården är en höjdare. Det finns alltid nya djur att upptäcka. Förra året fastnade vi för rovfågeluppvisningen och i år var det präriehundarna som väckte vår nyfikenhet. Präriehundar tror man av namnet är släkt med hunden men är ett släkte i ekorrfamiljen. I övrigt så är delen där barnen få gå in och klappa djuren mycket uppskattad, delfinshowen fantastisk och safariparken något man absolut inte får missa trots att det kostar extra. En struts bet på vår sidospegel – fräckt va?!

Efter två härliga campingnätter på Kolmårdens camping med sol och bad och grillande gav vi oss iväg till Småland och Astrid Lindgrens Värld. Vi älskar ALV hela familjen. Föreställningarna är fantastiska och det blir otroligt levande när skådespelarna sen även beger sig ut i parken och är figurerna de är utklädda till mitt bland alla människor. De improviserar en hel del då och det blir ofta helt fantastiskt för både stora och små. Extra stort plus för poliserna Kling och Klang som alltid är lika roliga både på och utanför scen. De bjuder verkligen på sig själva!

Gustaf var först lite reserverad och tyckte det var ganska läskigt att träffa alla han sett på film i ”verkliga livet”. Men andra dagen blev han modigare och verkade mest tycka att det var roligt. Filippa var båda dagarna eld och lågor och gjorde allt för att komma nära sina idoler och ville helst inte missa en enda föreställning (dock omöjligt att inte missa några då det är oerhört många föreställningar och flera går samtidigt).

Efter två nätter på Astrid Lindgrens Världs camping med underbart väder men pga tidsbrist inget badande begav vi oss hem igen till Blå huset.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *