Sol och bad

På väg ner till Storsjön.

På väg ner till Storsjön.

Sol och bad hör sommaren till. Den här sommaren har jag personligen gått från badkruka till badare. Förvandlingen har varit mer eller mindre nödvändig sedan vi  blev glada båtägare. Vi har mestadels lagt till i naturhamnar, dvs skyddat läge längs klippor. Det är områden där man inte kan räkna med att serviceinrättningar finns. Finns någon service är det WC, soptömning och liknande. Inga duschar. Vill man bli ren, vilket jag vill varje dag, är det hoppa i plurret med tvål och schampo som gäller. Bara att gilla läget.

En står med varm tröja, en i badbyxor!

En står med varm tröja, en i badbyxor!

Varje år besöker vi svärföräldrarna i Östersund. Så även i år. Något färre dagar dock pga att vi skulle ut med båten igen. Mina svärföräldrar bor precis vid Storsjön. Ett eller ett par dopp ser vi alltid till att ta vid varje sommarbesök. Oavsett väder, oavsett temperatur i luft och oavsett temperatur i vatten. Temperaturen ligger vanligtvis kring 16-18 grader i vattnet i mitten på juli.

Sol och bad för vissa av oss.

Sol och bad för vissa av oss.

Fryser han?!

Fryser han?!

Går inte att ta miste på glädjen i ögonen!

Går inte att ta miste på glädjen i ögonen!

Denna sommar blev det inget dopp i Storsjön för mig och inte för Mattias heller. Filippa gjorde ett försök men vände. Gustaf däremot badade inte bara en gång, utan vid ett par tillfällen. Han älskar att bada. Det är kallt till en början. Sedan vänjer sig kroppen. Går inte att ta miste på glädjen i barnens ögon när de får bada. Härligt att se! Själv har jag inget emot att stå vid strandkanten. Kasta macka eller bara njuta av barnens glädje!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *