Nyttig lasagne

Ska det vara så ska det vara anser jag. Med det menar jag till exempel att går jag på McDonalds eller Max så äter jag inte en sallad eller hamburgare med salladsblad runt istället för bröd. Nej, då väljer jag hamburgare med bröd, pommes, läsk (visserligen light eller zero men det är för att jag inte gillar vanlig cola) och varför inte några chili cheese på sidan om eller en glass till efterrätt! Likadant när jag lagar mat hemma. Det ska vara äkta smör, äkta grädde och så vidare i de rätter som kräver detta. Men även jag kan göra undantag från reglerna.

Idag lagade jag till en lasagne. Ingen klassisk lasagne som jag alltid lagar, utan en nyttigare variant. Inspiration till receptet fick jag hos Annika på bloggen Strong Day.

Squash och är både billigt och grymt gott och vad passar därför inte bättre än att för en gångs skull byta ut de klassiska pastaplattorna just mot hyvlad squash. Själva köttfärssåsen gjorde jag på kycklingfärs (mycket magert – endast 5% fett), hackad lök, vitlök, tomatpuré, krossade tomater, salt, peppar och paprikapulver. Istället för bechamelsås använde jag helt vanlig keso. Såsen, keson och squashen varvades och skapelsen toppades med riven parmesanost. In i ugnen 30 minuter på 225 grader. Resultatet blev över förväntan! Maten smakade mycket fräscht och gott!!! Högt betyg från hela familjen. Gustaf åt rejält han med och tyckte det var gott. Två portioner åt han till och med. Han äter aldrig squash i vanliga fall och frågade flera gånger vad det gröna var, men vi höll masken och sa bara att det var gröna lasagneplattor. Det är ju ingen lögn, för det är gröna lasagneplattor på sätt och vis! Alla sätt är bra utom de dåliga! Den här rätten kommer vi laga till igen. Mattias har redan bett om en repris!

Lasagne med squashplattor, 4 port

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g kycklingfärs
3 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 stor förpackning keso
1 squash
Valfri ost att toppa med

Bryn lök och vitlök. Smula ner kycklingfärsen och fortsätt bryna. Krydda efter smak. Ha i tomatpurén och de krossade tomaterna och låt puttra tills vätskan kokat bort. Hyvla squash med en osthyvel och strö över lite salt så att vattnet dras ut. Varva squashplattorna med kycklingfärsen och keson. Toppa med riven ost. In i ugnen ca 20 min på 225 grader.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. En plats i solen skriver:

    oh detta måste jag testa! 🙂

    Kul att du är med i tävlingen. Lycka till

  2. En plats i solen skriver:

    Nu är vinnaren dragen i lucka 20. Vann du? Skicka ett email till mig på enplatsisolen747@gmail.com så att du kan få din vinst.

    Länk direkt till inlägget
    http://enplatsisolen.bloggplatsen.se/2013/12/21/10424292-prosit/#kommentarer

    Tack för att du var med i tävlingen! Var gärna med i dagens och kommande luckor!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *