Vandring Totthummeln runt i Åre

Vandring Totthummeln runt i Åre
Vandring Totthummeln runt i Åre

Man kan nog säga att jag och min man, liksom många andra, inte minst nu under året/åren med pandemi, blivit hooked på trail, vandring, natur, berg och hav. Visst fanns intresset där innan men det har inte blivit mindre direkt det senaste året och vandra Vertical K gav mersmak. Vi vill ju inget hellre än att våra barn ska dela detta intresse, och tog därför med dom på en vandring Totthummeln runt i Åre.

Dags att påbörja vandringen.
Dags att påbörja vandringen.
Vid Nalleklippan stannade vi och njöt av utsikten.
Vid Nalleklippan stannade vi och njöt av utsikten.

Vi avslutade vår Åreresa med att vandra Totthummeln runt. Nu blev det inte hela vägen runt men en bit i alla fall eftersom vi skulle vidare till Östersund och hade en tid att passa. Men vi ville suga ut så mycket som möjligt av den fantastiska sommarvyn över Åre med omnejd och också få en skön promenad innan vi satte oss i bilen.

Totthummeln är den ”lilla” toppen som syns öster om Åre by. Leden omges till en början av grönskande skog och växtlighet för att övergå i riktig kalfjällskänsla mot toppen. När du nått toppen belönas du med underbar utsikt i 360 grader. En perfekt led att gå med barn. Hitta fram: Ta led 212, Trollstigen, från Åre torg och gå in på led 213 i höjd med Hotell Fjällgården. Håll till vänster när leden går in i skogen vid basen av Totthummelns topp. Vi själva tog bilen upp till hotell Fjällgården och utgick därifrån.

Alltså, MAGISKT!!!
Alltså, MAGISKT!!!

Går man från hotellet har man en kort vandring om 600 meter med lite stigning på slutet fram till en av Åres allra bästa utsiktsplatser, Nalleklippan. Mycket populär hos barnfamiljerna. Här finns en liten grillplats där det går bra att grilla med medhavd ved. Eller bara njuta av sin matsäck och blicka ut över hela Åre. Vi fortsatte en bit fram till en helt bedårande, lite plattare utsiktsplats innan vi vände samma väg tillbaka igen.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.