Vansbro Tjejsim avklarat

Så är vi hemma efter en underbar helg i Vansbro. Vi (jag, Mattias och Gustaf) åkte ner redan på fredag eftermiddag och tog in på Vansbro camping. Där tältade vi i två nätter. Vädret var perfekt, sol och varmt! Vattentemperaturen i Västerdalälven var tydligen 4 grader varmare än vanligt, 19.5 grader.

Lördagsmorgonen inleddes kl 10:00 med att Mattias simmade Vansbro Kortsim 1000 m. Mattias simmade på 27:23. Bra jobbat!

Sedan laddade jag upp med ägg och smörgåsar. Kl 13:00 gick min start. Nästan alla hade våtdräkt, jag också. Med facit i hand skulle jag skippat den. Vattnet var lagom varmt ändå och våtdräkten som egentligen inte är anpassad för simning sinkade mig mer än den gav. Jag fick ingen bra plats ner i vattnet. Det var så mycket folk att det 90% av tiden var omöjligt att simma i sitt eget tempo. Emellanåt var det dessutom hundsim och vattentramp som gällde för att kunna ta mig fram. De flesta ville simma till höger nära bryggan. Jag försökte hålla mig till vänster men blev instängd och därmed sparkad och trängd mest hela tiden. Tiden slutade på 28:51. Jag är inte helt nöjd men målet var ju att ta mig i mål och det gjorde jag. Surt bara då jag vet att jag kunde bättre.

Efter loppet åt vi lunchen som ingick i startavgiften. Kassler, potatisgratäng, sallad, bröd och kladdkaka. Jag lyckades tjata till mig en portion till Gustaf också. Maten var dock ingen höjdare men satt bra efter loppet.

I övrigt har vi badat mycket i poolerna som fanns vid campingen, lekt, myst och grillat. En perfekt helg helt enkelt!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Åsa skriver:

    Jag tyckte att det var bra med tanke på läget du hamnade i. skönt att det var behagligt i vattnet. Hoppas att vi ses på någon träningen igen till hösten eller kanske redan på midnattsloppet. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.