Bakdag
Det var ett tag sedan jag ställde mig och bakade. Det blev det ändring på idag. Lördagen inleddes med nygräddade scones med hemgjord plommonmarmelad och ost. Till det självklart en chai latte. Det försvann så fort att jag inte ens hann ta kort. Nejdå, jag glömde det bara.
När jag får välja kaffebröd så väljer jag oftast muffins. Gärna stooora muffins med någon god fyllning. Idag bakade jag därför blåbärsmuffins till eftermiddagsfikat. Jag hittade ett recept på bloggen Matrepubliken som jag testade. Lite annorlunda att inte ha exakta mått utan använda sig av muggar som måttenhet och även grädda muffinsen i själva muggarna. Nu valde jag att grädda mina muffins i en muffinsplåt istället för muggar. Annars är det en rolig grej! De blev i alla fall väldigt goda och passade utmärkt till en kopp te (passar nog lika bra till kaffe kan Mattias intyga).
Blåbärsmuffins, 6 jättestora
2 teemamuggar med mjöl
1 teemamugg med socker
1 teemamugg med naturell yoghurt
0,5 teemamugg med smör
2 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1 teemamugg med frusna blåbär
Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och mjöla insidan av muggarna. Blanda rumstempererat smör, ägg, salt och socker i en bunke och vispa några minuter. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan bunke och rör ner hälften i smeten. Tillsätt yoghurt och resten av mjölet. Häll i blåbären och blanda försiktigt. Fyll muggarna (ungefär 2/3) med smet och grädda i 30 minuter i mitten av ugnen.
Senaste kommentarer