Frill den nyttiga glassen

Frill den nyttiga glassen

Frill den nyttiga glassen

Vi är många som försöker leva hälsosammare, i alla fall till vardags. Röra på sig mer och äta nyttigare. Dra ner på socker och fett. Vi vill ändå inte vara utan livets goda. Det experimenteras därför mycket både i kök och matindustri för att få fram nyttigare alternativ och substitut till de klassiska sötsakerna. Några exempel är rawfoodbollar, proteinpannkaka, olika semmelvarianter och glass. Nu har jag fått chansen att testa Frill den nyttiga glassen.

Frill har helt nyligen kommit till Sverige. Det är helt enkelt fryst frukt, bär och grönsaker i ett nytt mixat och färdigförpackat halvlitersformat. Den kommer längre fram i vår också komma i bägarformat. Frill har en glassliknande konsistens. Den innehåller dock hälften så mycket socker som vanlig glass, lite fett och mycket fibrer. Det är inget tillsatt socker utan sockret kommer enbart från frukt och grönsaker. Inga sötningsmedel är tillsatta.

Bursting berries, Intense chocolate och Refreshing green

Bursting berries, Intense chocolate och Refreshing green

Andra fördelar med Frill förutom att den inte innehåller tillsatt socker eller sötningsmedel är att den är glutenfri, mjölkfri, rik på fibrer och nyttigheter och innehåller bara 84-102 kcal per 100 g. Den finns i tre olika smaker: Bursting berries (björnbär, blåbär, hallon, jordgubbar, ananas, banan, dadlar), Intense chocolate (dadlar och kakaopulver) och Refreshing green (spenat, selleri, avokado, basilika, dadlar, ananas, mango och makadamianöt).

Vi testade Frill i form av glass, alltså bara en kula av varje Frill rakt upp och ner. Perfekt konsistens och riktigt goda smaker. Fräscht! Choklad blev allas favorit. Jag överdriver inte. Den var sååå god!!! Sedan hade vi lite olika åsikter. Refreshing green tyckte alla utom Gustaf var god. Han smakade dock knappt. Han tycker allt som är grönt är äckligt (ofta utan att smaka)… Han hade istället bärsmaken på andra plats medan övriga placerade den sist. Men som sagt, alla var supergoda.

Hur gott som helst!

Hur gott som helst!

Med tanke på näringsinnehållet fungerar Frill lika bra till frukost, mellanmål eller efterrätt. Testa olika sätt att servera den på. Några skedar Bursting berries, lite granola och frysta blåbär, Refreshing green med äppeljuice i en shaker eller Intense Chocolate tillsammans med skivad banan, lite kokosflingor och en halv kiwi.

Jag är helt såld på den här produkten. Riktigt bra och nyttigt alternativ när man är sugen på glass eller något gott! Och det verkar inte bara vara jag och min familj som tycker det. Frill fanns på plats på galapremiären av Rum 213 och köerna ringlade långa till provsmakningen!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.