Årets juldrycker 2021 från Spendrups

Årets juldrycker 2021 från Spendrups bryggeri
Årets juldrycker 2021 från Spendrups bryggeri

(Pressutskick, ej betalt samarbete) På söndag är det första advent. Nu börjar nedräkningen till decembers stora högtid, julafton. Vi är många som ligger i startgroparna för det är mycket som ska planeras. Tex julklappar, mat, dryck och vad man ska ha på sig. Jag försöker underlätta för er genom goda recept och tips på dryck. Har tidigare sonderat marknaden vad gäller juldrycker från Carlsberg. Men det finns ju fler aktörer på juldrycksmarknaden och här vill jag tipsa om årets juldrycker 2021 från Spendrups.

Årets nyheter är Melleruds Julöl med och utan alkohol, Mariestads Winter Strong Ale, Pistonhead Chimney Sweeper och Grythyttan Skogsglögg
Årets nyheter är Melleruds Julöl med och utan alkohol, Mariestads Winter Strong Ale, Pistonhead Chimney Sweeper och Grythyttan Skogsglögg

Sortimentet från Spendrups rymmer allt från smakrika klassiker till friskare alternativ med lägre eller ingen alkoholhalt. Årets nyheter är Melleruds Julöl som gör comeback på hyllorna och i år även med en alkoholfri variant. Andra nyheter är Mariestads Winter Strong Ale och Pistonhead Chimney Sweeper. Och så har Spendrups tagit Grythyttan Skogsglögg under sina vingar, en klassisk glögg som har producerats sedan 2001.

Juldrycker med alkohol.
Juldrycker med alkohol.
Juldrycker utan alkohol.
Juldrycker utan alkohol.

Att dricka julöl har vi i Sverige gjort sedan 1800-talet men vi får inte glömma att den kryddiga julölen faktiskt passar minst lika bra att använda i maten. Tillsammans med Årets Kock 2020, Ludwig Tjörnemo, har Spendrups tagit fram öliga recept till årets julbord. Vi hittar tex recept på Gravad laxtartar med senap och äpple samt Kryddig korv med rödkål, brysselkål och tunnbröd. Själv är jag sugen på att baka den mjuka pepparkakan där en skvätt Alkohol i desserter är generellt bra som smakförhöjare. Grythyttans Skogsglögg är fylld med härliga julkryddor som kommer att ge den mjuka pepparkakan ett lyft tillsammans med apelsinen. Ludwig har använt en skvätt Brutal Brewing, Raw Law Apple & Cinnamon ingår i smeten.

Här står juldryckerna uppradade!
Här står juldryckerna uppradade!

Hoppas ni blev inspirerade och fick många bra tips. Men som sagt – Behåll kollen och drick med måtta!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *