#Bakboken

Min tv-konsumtion är ytterst begränsad. Det jag ser är huvudsakligen olika serier och filmer. Tiden räcker helt enkelt inte mer än så. Dokusåpor slutade jag titta på för länge sedan. Dock (?) följde jag via TV4 Play årets säsong av Hela Sverige bakar och blev mer eller mindre fast. Jag fastnade för den härliga sommarkänslan, färgerna, stämningen och självklart allt gott som bakades.

Vinnare av Hela Sverige BakarÅrets vinnare blev Alexandra Larsson. Hon har nu kommit ut med sin vinnarbok #Bakboken.

Underbara bilder och trevliga texterI #Bakboken delar hon med sig av recept som betyder något extra för henne och som är så goda att de för henne till sjunde himlen. Boken innehåller kapitlen Hyllning till mina kära och till barndomen (bakverk som har kopplingar till en kär person eller ett fint minne, som tex mormors vinbärsrutor med marängtäcke), På kakfatet (vad jag helst serverar på fikabordet, som tex kardemummastrutar med blåbär), Extra allt och lite till (bakverk för dagar när man är riktigt sugen, som tex karamelliga browniecupcakes med seg chokladsås), Livets bättre val (bakverk rika på näring och god smak, men utan raffinerat socker, gluten och laktos) samt När jag bjuder in till fest (mina bästa festrecept, som tex lyxiga smultron- och champagnetårta).

Bästa kapitlet?!Givetvis har jag skaffat mig ett exemplar av #Bakboken. En oerhört fin bok med massor av inspirerande recept. Jag gillar att hon blandar så friskt, högt som lågt. Väldigt onyttiga bakverk till nyttiga bakverk. Precis som mitt motto är, Lev Sunt. Lyxa till det vid speciella tillfällen, men självklart ska/kan du unna dig även till vardags men satsa då på godsaker fullproppade med näring och bra kalorier.

Måste bakas!Perfekt mellis!Några av de recept jag ser mest fram emot att baka är Hemlig kladdkaka, Raw chokladbollar, Munsbitspaj och Mjuk äppelkaka med sega kanter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 44 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat just mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Alexandra skriver:

    Gud va glad jag blir av din utvärdering av #BAKBOKEN

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *