Balans och toppform inifrån och ut

Att ta hand om sin kropp genom att träna och äta ”rätt” är verkligen rätt i tiden just nu. Medvetenheten är på topp (sen är vi olika bra på att följa råden). Vi matas dagligen med rubriker hur man snabbast och lättast går ner i vikt genom att äta och träna på ett visst sätt. Det är mycket trenddieter och smalhets. Blä säger jag åt detta…

Själv lägger jag fokus och tid på att skaffa mig en stark kropp och knopp genom att ge den vad den vill ha i form av träning och rätt energi. Jag Lever Sunt och det är för mig att inte vara för strikt mot mig själv vad gäller kosten utan ha en balanserad livsstil. Jag ser till att äta hälsosamt stor del av tiden men sedan äter jag också det jag helt enkelt är sugen på, onyttigt eller inte!

Superlicious - årets träningsbok?!Två andra personer som också delar denna filosofi är Julia Fors och Sofia Fahrman. De har precis kommit ut med boken Superlicious, en uppföljare till succén Bodylicious.

Inspirerande träningsbokBoken består av fem delar: Träning (löpning, den effektivaste 20-minutersträningen, övningar för mage och rumpa och avstressande yoga), Mamalicious (tips på hur man kan tänka kring mat och träning både under och efter graviditeten), Kost (recept på bland annat juicer, mellanmål, middagar och desserter, topp 10-maten som får dig att må fantastiskt, tips för att bli av med sockersuget etc), Lilla hälsoboken (stresshantering och inre balans) och Sculptlicious (veckoprogram för träningen).

Kostkapitel med många underbara receptJag blev mycket förtjust i denna bok. Det finns många matnyttiga tips kring kost och motion. Kapitlet om stress och inre balans tyckte jag kändes nytänkande och modernt innehåll i en träningsbok. Vi måste ta hand om hela vårt jag, både kropp och knopp. Stress är ett modernt samhällsproblem som får många att må allt sämre, oavsett hur bra vi äter och hur mycket vi tränar. Vi måste lära oss att gå ner i varv, koppla av och koppla ner och sluta vara så förbannat duktiga hela tiden. Det är inte lätt men vi får några tips på vägen.

Nyttiga kakorBoken innehåller flera riktigt bra träningsprogram. Programmen känns väl genomtänkta och består av lätta, mer eller mindre basic övningar för hela kroppen där man i stort sett inte behöver andra redskap än den egna kroppen. Övningarna går att utföra i princip var som helst, hemma som på resande fot. Recepten är fräscha, hälsosamma och går snabbt att laga till. Det finns många som låter mycket spännande. Vad sägs om Citruslax med frötopping svart ris och örtkräm, Zucchinipasta marinara och nyttiga Chocolate chip cookies bara för att nämna några!

Nytänkande kapitel om stressJag kan verkligen rekommendera Superlicious. Kanske den perfekta julklappsboken till den hälsointresserade flickvännen/frun/mamman?!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *