Kålpudding i Crock-Pot

Kålpudding i Crock-Pot

Kålpudding i Crock-Pot

Nu har vi varit igång ett par veckor med vardag och jobb. Nu har även barnens skola kommit igång och likaså deras olika fritidsaktiviteter. Den här hösten fortsätter Gustaf med fotboll och innebandy. Filippa fortsätter med dans och tänkte testa på kickboxning. Det blir en hel del skjutsande fram och tillbaka. Hur ska man få tiden att räcka till? Man vill ju dessutom kunna ha egna fritidsaktiviteter samt få en liten lugn stund i soffan på kvällarna. Det kommer bli ett pusslande och trixande. Matlagningen kommer det inte finnas mycket tid för. Tur att man kan förbereda en hel del på helgen. Och tur att jag har min Crock-Pot. Den har fått jobba hårt på sista tiden. Nu blev det kålpudding i Crock-Pot.

I med alla ingredienser i min potta.

I med alla ingredienser i min potta.

Jag har lagat denna maträtt förut. Då kallade jag den Köttfärsgryta med kål och rotsaker, kallat efter dess ursprungliga namn. Men med mina ändringar är det i mina ögon en modern variant på den gamla klassiska kålpuddingen.

Riktigt god och höstig middag.

Riktigt god och höstig middag.

När jag lagade till rätten hade jag ingen bacon hemma. Det köpte jag istället den dagen vi skulle äta maten. Bara att steka upp, låta rinna av, lägga ner i grytan och värma upp hela härlighetent! Ni som lagar till rätten i Crock-Pot ska också vara lite försiktiga med mängden vätska. Den här gången smulade jag bara i själva buljongtärningen. Jag hoppade över vattnet då jag tycker grönsakerna, rotfrukterna och färsen tappar tillräckligt mycket vätska i sig. Annars blir det för vattnigt tycker jag.

En mycket billig, fräsch, god och nyttig rätt som passar lika bra till middagen som i matlådan dagen efter. Serveringstips är en klick creme fraiche, matlagningsyoghurt eller kvarg samt lingonsylt. Rekommenderas!

Köttfärsgryta med kål och rotsaker, 4 port

1 paket bacon
10 st skogschampinjoner
4 st morötter
4 st stora potatisar
1 kg köttfärs
1/4-1/2 vitkålshuvud eller 1 savoykålshuvud
2 tsk paprikapulver
1 tsk Oregano
1 tsk Basilika
1 knivsudd chili
1 Buljongtärning och 5 dl vatten eller 5 dl äkta buljong
salt, peppar

Strimla och stek bacon i varm stekpanna. Tillsätt champinjoner i lagom stora bitar och bryn dessa några minuter. Häll ned i Crock-Pot. Smula ner och fräs köttfärsen i den varma pannan och häll sedan ner även detta i Crock-Pot. Skala och tärna potatis, morötter och vitkål och lägg ned. Krydda med alla kryddor och buljongtärningen och vatten/buljongen. Smaka av med salt och peppar. Tillaga på 7-8 timmar på svag värme. Ät och njut!

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *