Bröd bakat på svenskodlat durumvete

Bröd bakat på svenskodlat durumvete

Bröd bakat på svenskodlat durumvete

(varuprov) I söndags testade jag och familjen ett bröd bakat på svenskodlat durumvete. Det är Pågen som lanserar detta bröd, Svenskt Durumbröd.

Lätt och luftigt bröd.

Lätt och luftigt bröd.

Durumvete är en gammal vetesort som normalt växer främst runt medelhavet men nu har ett utvalt antal skånska gårdar som Pågen samarbetar med lyckats få fram en skörd av detta mjöl. Rätt intressant faktiskt!

Min söndagsfrukost.

Min söndagsfrukost.

God start på dagen!

God start på dagen!

Brödet är bakat på svenskodlat fullkornsdurum, surdeg, vete, svensk rapsolja och havssalt. Brödet innehåller inget tillsatt socker och är helt utan konserveringsmedel. Det är luftigt och saftigt men smakar inte direkt mycket. Låter istället pålägget träda fram vilket inte alltid är helt fel. Passar perfekt att rosta.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *