Det moderna sättet att se på film

Jag älskar verkligen att se på film och tv-serier. Film, träning, laga mat/baka och resa är mina stora intressen här i livet. Film ska helst ses på bio. Så är det bara. Det finns inget som slår helhetsupplevelsen av ett biobesök. Allt från stämning, storlek på duk, biogodis/snacks och dricka, mörkret, känslan, etc är oslagbar. Men tyvärr är det som småbarnsförälder inte helt lätt att gå på bio så ofta som man skulle vilja. De barnvakter man har försöker man vårda och utnyttja på bästa möjliga och mest optimala sätt.

Även om man inte kan gå på bio vill man såklart ändå se filmerna. Då har många, liksom vi, investerat i en hyfsat bra hemmabioanläggning. Jag köper många dvd/blu-ray filmer då jag har film som stort intresse och samlar på film. Men ofta tittar man bara på filmen en eller ett par gånger och då kan det kännas onödigt att köpa för ganska dyra pengar. Då är det tur att man kan hyra filmer.

Förr i tiden fanns det gott om ”videobutiker” och visst finns det butiker kvar än idag även om antalet har minskat avsevärt. De butiker som finns har dessutom inte bara uthyrning utan även film-, spel- och godis/drickaförsäljning. Idag hyr och ser vi film på ett mer modernt sett, dvs via streaming på nätet. Enkelt och smidigt! Man slipper tänka på öppettider och slipper framför allt både åka till butik för att hyra och lämna tillbaka filmerna (vem har inte glömt att lämna tillbaka lånade filmer och drabbats av förseningsavgifter på större belopp än det hade kostat ifall man köpt filmen).

Det finns idag flera sajter som erbjuder film online som man kan streama till datorn eller tv:n. En jag har använt mig av många gånger och som jag kan rekommendera är Film2Home. De har ett stort utbud av filmer och har Sveriges bästa streamingkvalitet. Det är väldigt enkelt att hyra och som kund binder man inte upp sig för ett visst antal köp. Varje onsdag har minst en storfilm premiär. Nu till veckan har till exempel Berättelsen om Pi, Zambezia och Sune i Grekland premiär.

Jag kommer ett tag framöver att en gång i veckan komma med veckans filmtips där jag presenterar en av de filmer som har premiär på Film2Home. Sedan ser jag filmen och recenserar den på bloggen. Jag kommer även ha tävlingar i samarbete med Film2Home där jag tävlar ut värdekoder så att ni också kan njuta av filmer från Film2Home. Hoppas att ni tycker att det är intressant!

Kika föresten in på Film2Homes facebooksida. Gillar ni där får ni ta del av olika filmerbjudanden och rabatter.

Jessica Sundberg

Jag heter Jessica Sundberg och är 47 år, bor i Stockholm med min man Mattias och mina två älskade barn Filippa och Gustaf. Bloggen Leva Sunt handlar om att leva sunt och hitta balans på alla plan i livet. Jag blandar kost och recept, träning och hälsa, resor och vardag och hur man får detta att gå ihop i livet som heltidsarbetande förälder. Bloggen är helt enkelt en livsstilsblogg nischat mot hälsa i vardagen med inriktning mot familj. För att komma i kontakt med mig kan du maila: jess.sndbrg@gmail.com eller jessica@attlevasunt.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *