Chia- och Jordgubbspudding a la Hälsokick
Jag är verkligen riktigt inspirerad av boken ”Hälsokick!” av Marita Karlson som jag skrev om igår. Den ger både bra råd och tips kring juice- och smoothietillverkning och innehåller många läckra recept. Jag hade svårt att välja vad jag skulle laga till först.
Valet föll tillslut på Chia- & Jordgubbspudding. En pudding gjord på färska jordgubbar. Passar perfekt som både frukost, mellanmål, snacks eller att bjuda på som dessert en varm sommardag. Marika toppar gärna med en stor klase färska vinbär som ju innehåller mycket antioxidanter, fibrer, vitaminer och mineraler samt tillsätter gojibär, torkade mullbär eller hampafrön för mer näring.
Puddingen kan serveras som den är eller med till exempel mandelmjölk.
Jag la till äkta vaniljpulver till min pudding samt ersatte honungen mot halva mängden agavesirap.
Jag åt min Chia- och Jordgubbspudding som mellanmål. Den var precis så god som jag misstänkte. Vacker, smakrik, läcker och lagom mättande som mellis. Enligt receptet ska man ha färska jordgubbar till puddingen. Det gäller alltså att passa på nu medan vi fortfarande har de smakrika svenska jordgubbar i fruktdiskarna. När jordgubbssäsongen är över får jag testa hur det blir med frysta, tinade jordgubbar. Det här är nämligen något jag vill laga till många fler gånger!
Chia- och jordgubbspudding, 1 port
500 g färska jordgubbar
2 tsk honung
4 msk chiafrön
Lägg jordgubbar och honung i mixern och blanda till en krämig konsistens. Häll upp i en tallrik och rör ner chiafröna. Kyl och låt svälla, helst över natten. Servera med färska jordgubbar och valfria tillbehör.
Senaste kommentarer