Finkorv
Till lunch både lördag och söndag har vi ätit korv. I lördags korv och bröd, idag korv med hemgjort mos. Inte vilken korv som helst. Nejnej, fint ska det vara. I fredags köpte jag hem riktigt fin korv. Korven kostade nära 200 kr kilot. Korven kom från Taylor & Jones. Dessa korvar har 90% kötthalt och är gjort på kvalitetskött. All korv är färsk och handgjord. Det finns 40 olika korvsorter att välja på. Jag köpte hem fyra olika sorter på totalt 2 kilo. De sorter vi testade var Welsh dragon (svenskt fläskkött, sambal, chili, purjolök), South african boerewors (svenskt nötkött, koriander, peppar, nejlika), Venison redcurrant (hjortkött, rdvinbärsgelé, peppar) och Traditional beef (svenskt nötkött).
Vilka underbara korvar!!! Dyra, javisst, men något helt annat är industrikorvarna man kan köpa. Vilka smaker! Kryddningarna kändes lite annorlunda och svåra att sätta fingret på. South african boerewors smakade som julkorv, Welsh dragon var kryddstark, Traditional beef smakade mest lik ”vanlig” korv, Venison redcurrant hade en annorlunda men spännande smak. Jag har svår att välja ut en favorit då jag tyckte om alla, Mattias och Gustafs favorit var Traditional beef, Filippa gillade alla utom den starka.
Verkligen kul att testa olika fina korvsorter. Inget man gör varje dag med tanke på priset, men då och då kan man unna sig något extra!
Senaste kommentarer